El Senat dóna llum verda a la Llei del voluntariat incloent les esmenes del sector

jul. 30, 2015

El Senat va aprovar, el dimecres 29 de juliol, el Projecte de Llei del Voluntariat incloent les principals esmenes que sol·licitava el sector; ara el text passarà al Congrés dels Diputats on serà aprovat definitivament.

La Plataforma del Voluntariat d’Espanya (PVE) ha seguit atentament tot el recorregut d’un Projecte de Llei que, durant el seu tràmit, ha experimentat una sèrie de modificacions que no agradaven al sector. Finalment, les demandes del voluntariat han estat tingudes en compte i s’han incorporat al text de forma satisfactòria.

Una de les principals objeccions al Projecte era l’impediment d’exercir el voluntariat a les persones amb antecedents penals, qüestió que ha quedat resolta en la redacció que ha sortit del Senat. Una altra de les rèpliques – també resolta- era el confús paper que s’atorgava a les empreses, que podien actuar com a promotores del voluntariat, equiparant-se així a les ONG. Un cop incorporades les modificacions que ha sol·licitat de forma unànime el sector del voluntariat, queda esperar que, després de la pausa de l’estiu, el Congrés aprovi definitivament el text i la nova Llei del Voluntariat entri en vigor.

Extret de: http://www.plataformavoluntariado.org/noticias/3178/El/Senado/da/luz/verde/a/la/Ley/del/voluntariado/incluyendo/las/enmiendas/del/sector