APNEEF, Grup Serra, Montserrat Fuster, Fundació Deixalles i la Conselleria de Família i Serveis Socials, els guardonats

maig 4, 2015

La Asociación de Personas con Necesidades Especiales de Eivissa y Formentera (APNEEF), el Grupo Serra, Montserrat Fuster, Fundación Deixalles i la Conselleria de Família i Serveis Socials son els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Illes Balears 2015.
Aquests guardons que lliura l’ONCE i que ja sumen la seva quarta edició, volen mitjançant ells mateixos, conscienciar a la societat i fomentar els valors de la normalització, la solidaritat i la integració donant exemple de les bones pràctiques realitzades, per empreses, institucions, administracions, mitjans de comunicació o persones, amb la finalitat que el seu exemple pugui augmentar.
A la quarta edició s’ha volgut posar de relleu que de forma conjunta al concepte de solidaritat, unit estretament a aquests premis, la integració laboral, particularment mitjançant l’economia social, és facilitadora d’aquesta integració per a les persones amb discapacitat.
A la categoria d’Institució, Organizació, Entitat, ONG, ha estat premiada Asociación de Personas con Necesidades Especiales de Eivissa y Formentera (APNEEF), per la seva feina i voluntat d’establir un procés de millora continua pels nins i nines amb discapacitat d’Eivissa i Formentera, amb l’objectiu de promoure la dignitat, afavorir la solidaritat i millorar la igualtat d’oportunitats – potenciant l’autonomia personal, d’aquests infants.
A la categoria de Mitjans de Comunicació, el guardo és pel Grup Serra, perque mitjançant els seus mitjans: premsa, televisió o radio han col·laborat amb el món social, tant en el sector de la discapacitat com en el del Tercer Sector Sociall. Programes com “Hoy me siento bien” o “Luz verde” donen veu a les persones més desafavorides i amb discapacitat.
En la categoria de Persona Física, el jurat ha decidit premiar a na Montserrat Fuster, pel seu caràcter lluitador i la seva vocació solidaria, que la ha duit a compatibilitzar la seva vida personal, professional i familiar amb la seva voluntat d’ajudar a totes les persones que, com la seva filla, tenen alguna discapacitat intel·lectual o del desenvolupament. Des de fa 26 anys es presidenta de l’entitat amadip.esment i de la seva Fundació Tutelar.
A la categoria que premia a l’Empresa que hagi contribuït a la promoció i inclusió laboral de persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social, se ha premiat a la Fundació Deixalles per assumir els principis de l’Economia Solidaria i tenir com objectiu contribuir a la construcció d’una societat més justa i més sostenible, afavorint la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d’exclusió de les Illes Balears, mitjançant la realització d’activitats relacionades, principalment, amb els residus i amb la millora del medi ambient.
A la darrera categoria que premia a los estaments de l’Administració Pública, se ha decidit donar el premi a la Conselleria de Família i Serveis Socials per la feina propera i coordinada amb el sector de la discapacitat i les entitats del Tercer Sector Social. Aquesta feina ha produït canvis normatius fonamentals per a l’estabilitat dels serveis gestionats per les entitats sense afany de lucre i al mateix temps garanteix l’estabilitat dels serveis socials. El desenvolupament del “decret de concerts socials” es pioner a Espanya.
El jurat d’aquesta edició ha estat format per representants de l’ONCE, de la Plataforma del Tercer Sector Social, del CERMI en Illes Balears, de l’Administració Pública, a nivell autonòmic i insular i representants dels mitjans de comunicació.
El lliurament dels premis Solidaris ONCE Illes Balears es durà a terme dia 7 de juliol, a les 20 hores, al Teatre Principal de Palma, acte en el que col·labora l’Obra Social la Caixa.