Actes Dia Internacional del Voluntariat – PLAVIB

nov. 25, 2021

 Actes en motiu del Dia Internacional del Voluntariat 2021

 
L’Assemblea General de les Nacions Unides del dia 17 de desembre de 1985  va acordar que el  5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les seves vessants.
 
La Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears sempre n’ha promogut la celebració amb un caràcter de reconeixement de la important tasca que fan els voluntaris i les voluntàries que actuen organitzadament per mitjà de les associacions i entitats. Enguany ho farà mitjançant diferents accions:
 
 
– Realitzant una campanya de sensibilització: 

AMB EL VOLUNTARIAT #HIGUANYATOTHOM

 
Des de la PLAVIB hem publicat uns gifs que podreu utilitzar, alhora de fer publicacions (s’utilitzen sobretot a les històries de Instagram i Facebook). Preveiem properament publicar-ne més, a fi d’adaptar-nos a les formes de llenguatge més actuals. Totes les imatges les trobareu cercant  “plavib”
 
 
La proposta de la campanya d’enguany es basa amb el lema: Amb el voluntariat hi guanya tothom. Reflectint que l’acció voluntària té un efecte transformador molt més enllà de la pròpia acció.
 

Tot seguit us exposem les passes:

  1. Fer-se una fotografia amb persones voluntàries, persones de l’entitat o persones participants de l’entitat, que estiguin jugant o amb algun element propi d’un joc: una pilota, un taulell de joc de taula, una corda de botar, o algun element divertit de disfressa. Trobareu més avall un exemple de fotografia.
  2. Esperar a dia 5 de desembre per fer la publicació, o en tot cas el dia més proper factible
  3. Posar-hi el text a la publicació però afegint-hi el lema amb el hashtagAmb el voluntariat #higuanyatothom.
  4. Si feis una publicació que admeti gifs o stickers podeu afegir els que trobareu cercant la etiqueta  “plavib”.
  5. Aquí teniu un exemple: 

 
 
– I una campanya a premsa digital:
 

VOLS TRANSFORMAR EL MÓN?

 
A partir del dia 26 de Novembre fins al dia 5 de Desembre la Plavib publicarem un gif als següents diaris digitals:
 
 
Aquest és el gif:
 
 
– Realitzant la lectura d’un manifest,  la comissió executiva de la PLAVIB llegirà (com tots els anys) el manifest redactat per la Plataforma del Voluntariado España (que representa al voluntariat a nivell nacional i de la qual la PLAVIB és entitat membre). Aquest manifest estarà en breu disponible en aquesta pàgina.
 
– I participant a:
 
– Col·loqui sobre la realització de projectes d’Aprenentatge i Servei organitzat pel grup APS Illes Balears, el dia 30 de novembre (16.30h).
– Jornada Observatori Social de les Illes Balears – UIB, el dia 2 de desembre (10h) a la Sala de Graus de l’Edifici Ramon Llull. Campus UIB.
 
 
Amb la commemoració d’aquest dia, l’Assemblea General de les Nacions Unides convida als governs a impulsar aquesta diada  per reconèixer persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i la societat.
 
Per això el Govern de les Illes Balears realitza  el Lliurament dels Premis del Voluntariat de les Illes Balears 2021, el dia 1 de desembre (17h) al Auditori Es Caló de S’Oli  (Sant Josep de Sa Talaia – Eivissa). Si vols conèixer les entitats candidates i altres informacions dels premis ho pots fer aquí.
 
I el Consell de Mallorca realitza la Fira del Voluntariat  el 3 de desembre (10-18h aproximadament), al Casal Can Balaguer de Palma
 
I moltes més activitats dutes a terme per les entitats de voluntariat de totes les Illes.
(si voleu que surtin aquestes, tan sols ens heu d’escriure a plavib@plataformavoluntariat.org)
 
– L’associació “Voluntaris d’Eivissa”, realitza un acte de reconeixement al voluntariat de l’entitat, el dissabte día 4 de desembre a les 12h. al Casal de Voluntariat d’Eivissa.
 
També podeu consultar el recull d’activitats realitzat per la DG de Participació i Voluntariat, aquí