Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears
Veure al navegador

Butlletí informatiu

Setembre - Octubre 2018

Activitats

de la Plataforma del Voluntariat

Exposició d’Entitats PLAVIB

L’exposició d’Entitats de la Plataforma del Voluntariat ha estat bona part de l’estiu al segon pis de l’edifici del Mercat del Camp Rodó on està situat també l’Espai d’Entitats, al tercer pis. També se l’ha pogut veure al Centre Flassaders. Properament a finals d’octubre la podreu trobar al hall de l’edifici de Cort.

Tallers de Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere al Voluntariat i Violències masclistes i noves tecnologies

El proper 4 d’octubre l’entitat Ben Amics realitzarà el Taller de Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de le 18h a 19.30h. La formació aportarà continguts en Discriminació, prejudicis, estereotips i estigmes, socialització dels rols de gènere, terminologia bàsica, mites entorn del col·lectiu LGTBI, la diversitat familiar així com els diferents models de família i la LGTBIFÒBIA.

 

A més, Fundació IReS el 25 d’octubre de 19 a 20h, realitzarà també un Taller de Violències Masclistes i Noves Tecnologies amb els objectius de visibilitzar com un mal ús de les xarxes socials i de les noves tecnologies poden perpetuar i potenciar les violències masclistes, explicant el risc que hi ha darera d’un ús incorrecte i apropar els conceptes de ciberbullying, sexting i grooming, donant eines per detectar i prevenir-lo.

Ambdós tallers es faran a l’Espai d’Entitats Isabel Rosselló i Girart i us podeu apuntar a l’apartat de formacions de la web de la PLAVIB

Informació

de les Entitats de la PLAVIB

31è aniversari Projecte Home Balears

El passat 30 d'agost es celebrà el 31è aniversari de Projecte Home Balears amb el lema "Avui és un gran dia per ser feliç". Començar amb la batucada del grup "Artslucada" Després va actuar la Coral de Projecte Home i también el grup de ball "Es Rebost".
Moritz Bonin va fer de mestre de cerimònies. Després de la benvinguda de Jesús Mullor van actuar els cantautores Toni Verd i Pep Suasi cantant sobre cançons pròpies, essent els dos un gran exemple de superació.
Tomeu Català va tancar la festa amb paraules d'agraïment als assistents.
Entre el miler de persones hi assitiren alts càrrecs de Govern i del Consell.
Recordant les paraules de Jesús Mullor,"Celebrem avui amb vosaltres que hi ha persones que estan lluitant per sumi vida i es mereixia una vida digna. Han ensopegat, però también s'han aixecat; han tenído problemes, però ho han afrontades i han tirat cap endavant"

Tornen les activitats d’hivern a Naüm! 

Vols ocupar el teu temps lliure col·laborant en activitats de reforç escolar I lúdiques amb infants I joves....
Idó t’esperam a Naüm a partir de dia 1 d’octubre!!
Horari:
  • Dilluns i dimecres: activitats lúdiques de 16 a 18h.
  • Dimarts i dijous: reforç educatiu de 16.30 a 18.30h.

Per més informació consulta la plana web https://naumsonroca.es/ o envia un correu a: raco@naumsonroca.es a l’atenció de Silvia.

Properes activitats de voluntariat a Voluntaris d'Eivissa


1. Pot participar en els programes setmanals d'activitats de les Residències Cas Serres a Eivissa a Can Raspalls a Sant Jordi, a Sa Serra a Sant Antoni i a Can Blai a Santa Eulària, els programes indiquen dies i hores.

2. Campanya Solidària Recollida de Calçats de tot tipus, per als refugiats, fins al 27 d'octubre.

3. Festival Benèfic Solidari, "Cap Nen sense Joguina" el diumenge dia 9 de desembre, per ajudar les famílies amb menys recursos, es celebrarà al Teatre Can Ventosa d'Eivissa.

4. Campionat d'Europa de Multiesport Duatló del 20 al 27 d'octubre, pots participar en: Santa Eulària Sant Joan, Sant Antoni, Sant Josep i Eivissa, hi ha programa amb dies hores i les zones d'actuació.

Conferència: Càncer de mama a la dona jove

Aquest proper 4 d'octubre a les 19h l'AECC Balears realitza la conferència: Càncer de mama a la dona jove. L'acte es realitzarà a les 19h al Col·legi de d'Abogats de les Illes Balears (La Rambla, 10, Palma). És imprescindible confirmació prèvia d'assistència al correu balears@aecc.es o al telèfon 971 244 000

Camps de Treball Espiral

Aquest estiu l'associació Espiral ha acollit a 30 joves de tot l'Estat que han participat als 2 camps de treball que ha organitzat l'entitat dins el marc d'Ibjove. Des del 4 d'agost al 4 de setembre, dividits en 2 grups en períodes de 2 setmanes, els voluntaris han realitzat diferents tasques al mateix temps que tenien l'oportunitat de descobrir Mallorca. Emmarcats dins 'Educació mediambiental' i 'Participació Ciutadana' els dos camps de treballs han resultat molt productius.
S'han dut a terme millores al CEIP Coll d'en Rabassa –lloc on s'han allotjat els participants–, s'ha col·laborat en l'organització de les festes de Canamunt i Canavall i s'han dinamitzat activitats amb infants a diverses places de les barriades de Palma. Una gran experiència que esperem que es pugui repetir l'any que ve

Informacions

de la Plataforma del Voluntariat

Començam el curs (trans)formant!

Aquest passat mes de setembre acaba amb 83 persones formades en Gestió de Grups, Educació Emocional, Xarxes Social, Procés de Dol, Gestió d'Entitats, Projectes i Justificacions i Formació Bàsica de Voluntariat. Amb una avaluació mitjana de 9 sobre 10! 
Gràcies al suport del Consell de Mallorca, Conselleria de Cultura, Participació i Esports, Ajuntament de Palma i les entitats membre AECC Baleares i ONCE - Agència d'Eivissa.

Renovació Conveni amb el Govern de les Illes Balears

Un any més des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports s’ha confiat amb la tasca de la PLAVIB per desenvolupar el programa de Formació, Informació i Dinamització en matèria de Voluntariat. Aquest conveni fa possible l’assessorament per persones, entitats i administracions, oferir la formació bàsica de voluntariat a totes les illes, el suport al Fòrum del Voluntariat Balear i altres activitats, fent especial esment amb el desenvolupament del que, esperem, properament sigui la nova llei de voluntariat de les Illes Balears.

Xerrada a Flors en el Desert d’IB3 Ràdio


El passat diumenge 23 de setembre responsables i persones voluntàries de les entitats Metges del Món, OJE i Dime, i de la mateixa PLAVIB, anaren al programa Flors en el desert d’IB3 Ràdio per parlar de les seves experiències en l'acció voluntària i de la nova llei de voluntariat. Podeu escoltar-ho al següent enllaç:
Xerrada Voluntariat Flors en el Desert

 

outline-light-facebook-48.png
outline-light-twitter-48.png
outline-light-link-48.png
outline-light-forwardtofriend-48.png
Copyright © Plataforma del Voluntariat
Avís legal

Vols canviar com rebs aquest butlletí?
Tu pots actualitzar les teves preferències o desubsciure't d'aquest butlletí
Amb el suport de: