Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears
Veure al navegador

Butlletí informatiu

Abril - Juny 2018

Activitats

de la Plataforma del Voluntariat

Formacions de Voluntariat


Llançam noves formacions bàsiques de voluntariat:
27 de juny - ONCE Agència d'Eivissa
1 de setembre i 8 de novembre - Espai d'Entitats Isabel Rosselló i Girart

A més, el proper 26 de juny l'entitat Ben Amics, realitzarà el taller formatiu de Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere al Voluntariat.

Més informació i inscripcions a l'apartat de Formació la web de la PLAVIB

Informació

de les Entitats de la PLAVIB

Voluntariat a l’estiu

Si sols tens temps durant l’estiu per fer voluntariat, o vols començar la teva acció voluntària durant els propers mesos les entitats tenen programes de voluntariat específics per aquest estiu que podràs trobar al següent enllaç: Voluntariat a l’estiu 2018

 

Reconeixement al Voluntariat de Creu Roja 

 

El passat 4 de maig Creu Roja va celebrar a l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears el seu Acte Institucional de reconeixement a voluntariat, empreses i socis i sòcies col·laboradores. Aquest any, coincidint amb la celebració del dia mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna es va dedicar aquest acte a la infància, fent un repàs de les darreres accions fetes amb aquest col·lectiu.

Es va fer entrega dels reconeixements al voluntariat que cada dia dóna suport a l'organització i a les persones a les que atenem. Es va entregar el premi a la participació, a la motivació, a la pertinença, el premi grupal, i medalles de plata i de bronze.

Activitats d'estiu Sonrisa Médica

A Sonrisa Médica, ara que per fi pareix que arriba l’estiu, tenen prevists els següents esdeveniments:

1 JULIOL - Desfilada solidària de models

14 JULIOL - Concert solidari

SETEMBRE - Torneig de Pàdel

OCTUBRE - DIA DE NASSOS

Per tots aquests actes necessitaran suport del voluntariat, muntant i desmuntant l’esdeveniment, atenent les taules informatives o de taquilla, pintant cares, organitzant els jocs infantils, contant contes… Animau-vos a participar!!! Per més informació o apuntar-se al voluntariat contactau per correu electrònic a info@sonrisamedica.org o pel telèfon 971284106.

Concert de Pep Suasi i "Els Electrodomèstics" a benefici de Projecte Home

Pep Suasi i "Els Electrodomèstics" van presentar el passat 25 de maig el seu nou disc "Equilibrista emocional" al Teatre Xesc Forteza a benefici de Projecte Home Balears. Va ser un concert molt emocional i inoblidable. Suasi relata 10 històries sobre les seves experiències de 18 mesos fent un programa de rehabilitació al Projecte Home. Van participar també diversos amics seus que són coneguts músics de Balears. Estan preparant un concert al mes durant un any i la recaptació anirà íntegrament al Projecte Home. El proper concert serà a Valldemossa el 27 de juliol.

Trobada de fi de Curs de Càritas

Voluntaris de Càritas varen participar a la trobada de fi de curs de l’entitat celebrada a Binissalem el passat 1 de juny. El Bisbe de Mallorca i la directora de Càritas varen agrair el treball que desenvolupen el col·lectiu de voluntaris, prop de 1.000, a l’àmbit de l’acció social a través de les 66 Càritas Parroquials . Va ser durant la presentació de la Memòria de Càritas de l’any passat on destaca les 6.955 persones acompanyades, les més de 38.000 respostes donades a diferents demandes així com els 3’2 milions d’euros invertits en programes socials

Mulla’t 2018

L’entitat ABDEM, Associació Balear d’Esclerosi Múltiple ja està organitzant el Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple pel proper 8 de juliol amb l’objectiu de batre el rècord de l’any passat.

Per això necessiten persones voluntàries disposades a participar d’aquest gran esdeveniment, aquí la informació:

  • Dia: diumenge, 8 de juliol

  • Hora: Depèn del municipi de Mallorca, s’aniran actualitzant els horaris a la web https://www.abdem.es/piscinas-y-playas-mojate/

  • Tasques: dinamitzar, fer diplomes, contar metres, vendre material…

  • Data límit per apuntar-se: 15 de juny

  • Contacte voluntaris Mulla’t: Mar – 679 78 03 25 – esdeveniments@abdem.es

Informacions

de la Plataforma del Voluntariat

Presentació Memòria 2017

La comissió executiva de la Plataforma del Voluntariat presentà la feina feta del passat 2017 i els reptes del futur del voluntariat, a la presentació de la Memòria 2017, el passat 25 de maig al Caixa Fòrum de Palma. Podeu consultar tota la memòria d'activitats 2017 aquí: http://plataformavoluntariat.org/ca/memoria-dactivitats-2017

Taula rodona sobre Voluntariat i Empresa

 

Juntament amb l’acte de la presentació de la Memòria 2017 es realitzà la taula rodona de voluntariat i empresa, en la què participaren Tomàs Franquet de Melià Hotels, Marta Gil de Voluntaris de ”la Caixa” i Ana Belen Velasco de l’Asociación Española Contra el Cáncer. Va ser una interessant xerrada posant a debat quina pot ser la relació entre el voluntariat i el món empresarial.

Aprovació de la llei del Tercer Sector Social

 

El 15 de maig es va aprovar per unanimitat al Parlament de les Illes Balears la nova llei del Tercer Sector d’Acció Social, que sortí el 31 de maig al BOIB. Podeu consultar-la al següent enllaç: http://plataformavoluntariat.org/wp-content/uploads/2018/06/llei-del-tercer-sector.pdf

Tertúlia Dinamitzada d’Entitats de Lleure

Les entitats de lleure educatiu i juvenil de la PLAVIB i altres persones interessades es reuniren el passat 17 de maig per participar d’una tertúlia dinamitzada, on de forma lúdica i participativa es posà damunt la taula els aspectes comuns, les necessitats en què es troben i la possibilitat de col·laboració.

Suport a la declaració pública del 0’7 % IRPF Social

 

Juntament amb altres entitats es va signar la declaració pública del Govern de les Illes Balers, reclamant una millor distribució del recaptat pel 0'7% de la casella de finalitats socials de l'IRPF.

 

Assemblea 2018 de la PLAVIB

 

Es celebrà a finals del mes de maig, l’Assemblea General Ordinària, que serví rendir comptes de les accions fetes i proposar-ne de noves, i concretar el nou pla d'acció amb la mirada posada en el desenvolupament de la futura llei de voluntariat.
 

Destacar també l'entrada de dos nous membres de la Comissió Executiva, Toni Sorà per part de la ONCE Balears, i Geno Illescas d' Amadip Esment Fundació.


 

App Tercer Sector Social

 

El Tercer Sector Social de les Illes Balears ha llançat una app mòbil per poder conèixer i promoure els serveis d’economia social.. Està disponible a les tendes tant d’iOS com d’Android.

Copyright © Plataforma del Voluntariat
Avís legal

Vols canviar com rebs aquest butlletí?
Tu pots actualitzar les teves preferències o desubsciure't d'aquest butlletí
Amb el suport de: