LOGO PLATAFORMA

Butlletí informatiu

plataforma del voluntariat de les illes balears

OCTUBRE 2016

SECCIÓ: ACTIVITATS DE LA PLATAFORMA DEL VOLUNTARIAT

Jornades de Voluntariat a les Illes 2016

Els passats 8 i 15 d’octubre i 5 de novembre, la Plataforma del Voluntariat, gràcies al suport de Caixa Colonya, ha realitzat les III Jornades de Voluntariat a Eivissa, Menorca i Mallorca. Les jornades oferiren un espai de debat i reflexió envers la funció del voluntariat en situacions de crisi i els participants varen poder participar a més de tallers formatius.

Un any més s’han valorat molt positivament aquestes jornades, treballant per estendre la transformació amb i en el voluntariat.
fotografia de les jornades

fotografia de les jornades

fotografia de les jornades

Formació de Legislació del Voluntariat a Menorca

El Consell Insular de Menorca i la PLAVIB realitzaren el 27 d’octubre una formació dirigida a professionals de joventut, serveis socials i serveis generals de les administracions menorquines. Molt profitosa envers la comparació entre la llei de voluntariat estatal i la pròpia de la CAIB.

Properes formacions de Voluntariat

Tenim un novembre molt formatiu pel voluntariat:
  • Formació en Multitallers per voluntariat amb infants i joves, 12 de novembre al Casal de la Calatrava. Té com objectiu: oferir exemples pràctics a voluntaris que vulguin treballar amb manualitats, la creativitat, imaginació i motricitat fina pels destinataris del programa de voluntariat.

  • Formació "El paper del voluntariat davant la situació de les persones refugiades i migrants", 15 de novembre al Casal de la Calatrava. S’analitzaran les causes, l’impacte i les conseqüències dels moviments migratoris així com es proporcionarà als assistents eines per recolzar la integració de les persones migrants en la nostra societat.

  • Formació Bàsica del Voluntariat, 17 de novembre al Casal de la Calatrava. consisteix en exposicions i dinàmiques que serviran per tractar continguts en matèria de voluntariat com la conceptualització, els drets i deures del voluntari, l'acció voluntària, els tipus de voluntariat, les entitats que ofereixen programes de voluntariat,...

Inscripcions i més informació a l’apartat de Formació de la web de la PLAVIB

Activitats Dia Internacional del Voluntariat

Ja amb la vista posada al proper 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat, la PLAVIB comença a organitzar les activitats que es realitaran tant aquell dia com els dies previs. Estau atents a la pàgina web i a les xarxes socials per més novetats.

Imatge promocional

SECCIÓ: INFORMACIONS DE LES ENTITATS DE LA PLAVIB

Si us interessa realitzar voluntariat en algun dels següents programes de les nostres entitats podeu posar-vos en contacte amb la secretaria de la PLAVIB mitjançant el correu plavib@plataformavoluntariat.org o el telèfon 9001029797

Congrés Balear de Famílies de Persones amb Discapacitat

Amadiba organitza el XIII Congrés Balear de Famílies de Persones amb Discapacitat, els propers 17 i 18 de novembre i convidant a totes les persones voluntàries siguin o no de l’entitat a participar de les activitats que podreu trobar detallades al següent enllaç:

Congrés Amadiba 2016
Imatge promocional del congrés

Diada de Voluntaris a Projecte Home Balears

El passat diumenge 2 d'octubre es va celebrar a Projecte Home Balears una diada per als seus voluntaris. Feren una torrada gegant per a unes 250 persones. Es van lliurar més de 40 diplomes als voluntaris que han col·laborat més de 10 i 20 anys amb l'entitat, a més de tenir l'enorme plaer de lliurar diplomes a 5 voluntaris que han seguit 25 anys i més amb Projecte Home.

Va ser un dia inoblidable, essent un acte molt familiar i participatiu. L’entitat agraeix de cor a tots els nostres voluntaris la gran ajuda que presten.

Imatge de les grans taulades a la diada

Associació de Voluntaris d’Eivissa amb el Banc d’Aliments

logotip banc d'aliments
Voluntaris per Eivissa col·labora amb els Banc d’Aliments d’Eivissa i Formentera els dies 25 i 26 de novembre realitzant una gran recollida als comerços d’Eivissa, Sant Antoni, Santa Eulàlia, Sant Josep, Sant Jordi i Sant Rafel.

Es faran torns de matí i tarda entre les 10 i les 21h, segons disponibilitat. Per més informació contactau mitjançant el mail info@voluntarisdeivissa.com o el telèfon 633 737 385

Activitat d’Oci per Tots a Fundació Aldaba

El passat 14 d'octubre els usuaris de la Fundación Aldaba, mitjançant el programa Oci per Tots, van poder gaudir d'una sortida al Jardí Botànic de Sóller.

Van assistir 6 usuaris de la Fundación Aldaba juntament amb un voluntari, interactuaren entre ells sobre els coneixements dels que ja disposaven, propiciant un ambient alegre i relaxat.

Aquest voluntariat ho pots fer també en el nostre programa d'Acció Tutelar d'Eivissa i de Menorca.

Fotografia a l'hort

Programes de Voluntariat amb infants
i joves de Naüm

Naüm, projecte socioeducatiu ubicat al barri de Son Roca té entre les seves activitgats 3 programes relacionats amb la intervenció que es realitza amb els infants i joves de 4 a 16 anys:
  • PROGRAMA DE RACÓ EDUCATIU, consisteix en donar un suport als infants amb la seva tasca escolar, es realitza els dilluns i dimecres de 16.30 a 18.30 h.

  • PROGRAMA D’ACTIVITATS LÚDIQUES, consisteix en gaudir d’un espai d’oci saludable amb infants i joves, els dimarts i dijous de 17 a 19 h.
  • ESCOLA D’ESTIU de dilluns a divendres de 9 a 14.30h els mesos de juliol i agost.

Per més informació dels programes i de l’entitat visitau la seva web: www.naumsonroca.es

fotografies d'infants, joves i voluntàris

Cata de vins de DIME

DIME organitza amb el patrocini de l'Hotel Valparaíso un tast de vins benèfica el dijous 17 de novembre a les 20h en aquest mateix hotel. Hi haurà degustació de vi i tapes i també música.

Cartell promocional de l'acte

Cursa “Tots amb Obert” 2016 Espiral

Dins el programa ‘Espiral surt al carrer‘, el passat 22 d’octubre es va organitzar la II Cursa popular i solidària ‘Tots amb Obert’, on més de 240 atletes i prop de 350 persones en total, participaren d’alguna de les activitats que s’organitzaren. L’entitat remarca que l’èxit de la diada, tant d’assistència com d’organització, va ser gràcies a un equip de 48 persones voluntàries que ho donaren tot per una jornada inoblidable. Persones d’Espiral però també d’altres entitat de la barriada: Associació Picarol, AA.VV. del Coll d’en Rabassa, Hospital Sant Joan de Déu i Associació Voluntaris de La Caixa. A totes aquestes persones i entitats: milions de gràcies des d’Espiral!

Fotografia dels voluntaris dinant després de la cursa

SECCIÓ: INFORMACIONS DE LA PLAVIB

Participació Trobada de Tècnics de la PVE

El passat dijous 27 d’octubre, la secretaria tècnica participà a Avilés, de la Trobada de Tècnics anual de la Plataforma de Voluntariado de España.

Es tractà de forma dinàmica, la realització i execució de plans i programes de voluntariat a entitats des del marc de la llei del voluntariat d’àmbit estatal del passat any.

Fotografia d'unes pomes

Activitat organitzada per la Comissió d’Ètica de la PLAVIB

-Vols que parlem d’ètica? De moral?
+Com? Que dius què????
-Doncs oblida el que t’he dit. Parlem de pomes.
+???
-Si, si, de pomes! Tipus de pomes, d’on venen, què es pot fer amb una poma o amb vàries? Com es conserva perquè no es tornin dolentes i ens podreixin les altres. De tot això en parlarem dia 1 de desembre a les 18h al Casal de Barri de la Calatrava (al carrer Blanquers, 1, Palma, devora el Teatre Xesc Forteza). Estau atents a properes informacions.

Logotip del ministèri logo conselleria transparència cultura i esports
© Plataforma Voluntariat 2016
Avís legal

Adreça electrònica: plavib@plataformavoluntariat.org

Telèfon: +34 650801026

Facebook
Twitter
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

La nostra adreça de correu és:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

donar-se de baixa d'aquesta llista    actualitzar preferències de la subscripció  

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*