LOGO PLATAFORMA

Butlletí informatiu

plataforma del voluntariat de les illes balears

MAIG - JUNY 2016

SECCIÓ: ACTIVITATS DE LA PLATAFORMA DEL VOLUNTARIAT

FORMACIONS SEGON SEMESTRE

En la segona part d’aquest any seguirem treballant per formar a voluntaris i persones interessades en l’acció voluntària, per tenir un voluntariat de qualitat a les entitats de Illes.

Formacions Bàsiques del Voluntariat: Formació per contextualitzar i definir què és voluntariat i què implica l’acció voluntària

● 14 de juliol de 16 a 20h al Casal de La Calatrava de Palma.
● 10 de setembre de 10 a 14h al Casal de La Calatrava de Palma.
● 17 de novembre de 16 a 20h al Casal de La Calatrava de Palma.

Jocs per a voluntariat amb infants i joves: La formació pretén oferir un marc teòric del joc com a eina de dinamització per infants i joves, i una mostra original i representativa del tipus de jocs per infants i joves segons les seves característiques.

● 3 de setembre de 9 a 14h al Casal de La Calatrava de Palma.

Podeu inscriurevos a aquestes formacions a l’apartat de FORMACIÓ de la nostra web.

Properament informarem de dates i característiques de les formacions específiques de voluntariat:

Multitallers per a voluntariat amb infants i joves Formació sobre voluntariat amb immigració i refugiats Formació cibervoluntariat, presencia a les xarxes

TROBADA FUNDACIONS TUTELARS

imatge durant la reunió de la trobada
Responsables de voluntariat i de les Fundacions Tutelars Cian, Fundación Aldaba, la Fundació Tutelar d'Amadip-Esment i la Fundació Tutelar de Mater Misericordiae es reuniren el passat 30 de juny per intercanviar opinions, reflexions i experiències entorn al voluntariat dins les seves entitats i exposar a les persones interessades quina és la tasca que fa una persona voluntària.

Amb aquestes trobades volem promoure el desenvolupament d’un voluntariat de qualitat a través del treball en xarxa, i donat el positiu de l’experiència, hi seguirem treballant.



EXPOSICIÓ I FORMACIÓ A L’IES BENDINAT

Més de 30 joves i professors de l’Institut de Bendinat, realitzaren la Formació Bàsica del Voluntariat, després d’un primer apropament al voluntariat a entitats impulsat des de l’institut.

A més, durant dues setmanes tots els estudiants i la resta de la comunitat educativa del centre, va tenir l’exposició d’entitats de la PLAVIB, a l’edifici de l’institut. Donam l’enhorabona a l’IES Bendinat per la iniciativa d’incloure l’acció voluntària dins el seu procés ensenyament.


Panells informatius de les entitats
Els estudiants intercanvien opinions en petits grups

PRESENTACIÓ MEMÒRIA 2015

Membres de la Comissió Executiva presentàren a la resta d’entitats i a Miquel Gallardo, Director General de Participació, la Memòria d’Activitats de la PLAVIB 2015.

El que fou un any intens en relació al voluntariat, amb la nova llei estatal, la primera convocatòria del fòrum, diverses activitats de sensibilització i formacions de voluntariat,... va quedar reflexat en un document que podeu veure al següent enllaç:
Memòria d’Activitats 2015
fotografia durant la presentació

ASSEMBLEA PLAVIB 2016

fotografia de l'assamblea
El passat 16 de gener es celebrà l’Assemblea de la Plataforma del Voluntariat on totes les entitats interessades foren presents en aquesta trobada per acordar les accions i el camí a segui de l’entitat.

Entre d’altres temes, l’entrada de l’Esplai L’Encarnació a la PLAVIB, va ser un dels punts més positius de l’Assemblea, sumant una veu més del voluntariat en oci i temps lliure.

SECCIÓ: INFORMACIONS DE LES ENTITATS DE LA PLAVIB

Si us interessa realitzar voluntariat en algun dels següents programes de les nostres entitats podeu posar-vos en contacte amb la secretaria de la PLAVIB mitjançant el correu plavib@plataformavoluntariat.org o el telèfon 9001029797

Fotografia de l'edifici de la residència

Els interessats podeu contactar amb na Margarita Segretín, responsable de voluntariat a les Illes Balears de la fundació pel correu margarita.segretin@fundacion-aldaba.org
o el telèfon 971 425225

VOLUNTARIAT A LA RESIDÈNCIA CA’N BLAI

A la Residència Can Blai, a Santa Eulàlia, Eivissa, la Fundación Aldaba cerca dos voluntaris per donar suport als professionals de referència que treballen amb persones que han vist modificades les seves capacitats.

Per l’acció voluntària, la freqüència i l’horari és a convenir entre l’entitat i el voluntari i cerquen persones majors d’edat d’Eivissa, amb sensibilització amb els col·lectius amb sensibilització amb els col·lectius de gent gran o amb discapacitat, i que tengui ganes d’aportar el seu temps en l’acompanyament d’aquestes persones.

COLÒNIES D’ESTIU AMB MATER MISERICORDIAE

Mater Misericordiae, organitza anualment les seves Colònies d’Estiu al Casal Sant Francesc d’Assís a la Colònia de Sant Jordi. Aquest any serà del 31 de juliol al 5 d’agost.



IMATGE AMB EL LEMA: FES-TE VOLUNTARI, T'HO DEMANA EL COR

Cerquen voluntaris pel suport en la preparació i realització de les activitats durant les colònies amb els següents requisits:

● Estar disposat per treballar en equip
● Haver complit 16 anys
● Assistir a les reunions prèvies de preparació
● Tenir moltes ganes de fer voluntariat durant les vacances!

Les dates de les reunions dels voluntaris són el 2 de juliol de 16 a 18h i el 16 de juliol de 10 a 17h al Centre Mater Misericordia (c. Francesc Julià, n.54, Palma)

Els interessats us podeu posar en contacte, abans del 26 de juliol als següents telèfon i correu:
627 974 803 (Margalida Mateu)
660 919 571 (Margalida Oliver)
699 676 242 (Catalina Rosselló) margalidadg@yahoo.es

Podeu consultar aquesta i la resta d’activitats de voluntariat a l’estiu AQUÍ

JORNADA PEL DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES DE METGES DEL MÓN

fotografia de la jornada
Amb motiu del Dia mundial de les persones refugiades, al Centre Social Flassaders es va desenvolupar una jornada de reflexió a través de les experiències de cooperants voluntaris de Metges del Món desplaçats a terreny en la Crisi de la Mediterrània i en altres crisis humananitarias com la de Somàlia.

Es va projectar el documental 'Camins', projecte multimèdia del fotoperiodista Cristian P. Coll, sobre la realitat del viatge de les persones refugiades.

MULLA’T PER L’ESCLEROSI MÚLTIPLE

Com cada any, l’Associació Balear d'Esclerosi Múltiple (ABDEM) que mitjançant Predif-IB és entitat de la PLAVIB, organitzat el Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple per sensibilitzar i donar a conèixer l’Esclerosi Múltiple que tenen 47000 a Espanya. Més de 250 voluntaris i col·laboradors feren possible aquest gran esdeveniment.

Banner publicitari de la campanya mulla't per l'esclerosi múltiple

SECCIÓ: INFORMACIONS DE LA PLAVIB

PLA D’ACCIÓ 2016-17 PLAVIB

L’Assemblea de la Plataforma del Voluntariat aprovà el nou Pla d’acció pels dos anys vinents amb l’anhel de seguir promocionant i posant en valor l’acció voluntària, per sensibilitzar a la població en general, impulsar el voluntariat a les Illes i enfortir la xarxa d’entitats. Podreu veure el pla d’acció al següent enllaç: Pla d’Acció 2016-2017

CONVENI DE COL·LABORACIÓ DE LA PLAVIB AMB IB-JOVE

L’Institut Balear de la Joventut i la Plataforma del Voluntariat de les Illes ha signat un conveni de col·laboració en el què les entitats de voluntariat de la Plataforma podran gaudir de les instal·lacions d’IB-Jove per un preu reduït.


banner promocional amb els logotips de la plataforma del voluntariat i el d'IB-JOVE

SECCIÓ ALTRES INFORMACIONS DE COLUNTARIAT

fotografia de la sessió

SESSIÓ EXTRAORDINÀRIA DEL FÒRUM DEL VOLUNTARIAT

En motiu de passar comptes de la tasca feta pels grups de feina sorgits a la primera sessió del Fòrum del Voluntariat, es convocà una sessió extraordinària el passat 11 de maig.
Va quedar palès que queda molta feina per fer però també ganes per fer-la.

imatge de la ssessió plenària

ES DEBAT SOBRE VOLUNTARIAT AL PARLAMENT DE LES ILLES

El Parlament de les Illes Balears instà al Govern de la Comunitat a promoure un pla del foment del voluntariat, amb una moció aprovada per assentiment pel Ple.


Des de la Plataforma del Voluntariat veim molt positiu que des del Parlament de les Illes es posi en valor l’acció voluntària i que des de la les institucions s’impulsi i es doni suport a les entitats de voluntariat.

Podeu veure la mòció aprovada: Moció Parlament Política del Govern en Relació al Voluntariat

Logotip del ministèri
© Plataforma Voluntariat 2016
Avís legal

Adreça electrònica: plavib@plataformavoluntariat.org

Telèfon: +34 650801026

Facebook
Twitter

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*