Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears
Veure al navegador

Butlletí informatiu

Abril - Maig 2019

Activitats

de la Plataforma del Voluntariat

Presentació del diagnòstic del Pla Insular de Voluntariat a Menorca

Després de la tasca de recollida d’aportacions pel diagnòstic cap a un nou Pla Insular de Voluntariat a Menorca realitzat en dues trobades i les enquestes per responsables de l’Administració, responsables d’entitats i persones voluntàries, es presentaran les conclusions d’aquest a les persones interessades a fi de continuar el procés del nou Pla Insular de Voluntariat. La presentació es realitzarà el proper 16 de maig de 16 a 19h

Formació en Aprenentatge i Servei

Els dies 17 i 18 de maig, es realizarà una formació en Aprenentatge i Servei (APS), una metodologia educativa que posa en contacte l’educació formal amb les entitats social, pretenent que a partir d’una acció de transformació comunitària s’assoleixin continguts dels currículums de diferents etapes formatives. La formació constarà d’una primera part de taula d’experiències d’APS amb les intervencions de l’Escola Superior de Disseny, l’IES Marratxí i el Col·legi Sant Josep Obrer de Palma, entre les 18 i les 20h del divendres 17.

El dia següent, dissabte 18, entre les 10 i les 14h, la professora de l’Escola Superior de Disseny i experta en APS, Maria del Pilar Rovira afavorirà l’inici de projectes, exposant les principals característiques que han de tenir aquest projectes, i oferint un espai per a treballar de forma comuna entre centres educatius i entitats a fi de crear noves sinergies.

La formació es realitzarà a l’Espai Comunitari Litoral (c. Golf de Biscaia, 5, Es Molinar, Palma) i està oberta a responsables d’entitats, docents i responsables de centres educatius.

Inscripcions a: http://plataformavoluntariat.org/ca/formacio/formacio-en-aprenentatge-i-servei/

Formació en Crowdfunding (Micromecenatge)

El crowdfunding o micromecenatge és un mètode de finançament que les entitats poden fer ús de diferents plataformes per cercar vies alternatives de sustent econòmic dels programes per complir els seus objectius socials.

Des de la PLAVIB, amb col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa”, s’ha organitzat la formació en crowdfunding per finançament de programes d’entitats de voluntariat. En aquesta formació es realitzarà una primera part en la que Valentí Acconcia, consultor expert en crowdfunding, exposarà què és el micromecenatge i diferents mètodes i regles per l'èxit de projectes de micromecenatge i una segona on un responsable de la plataforma de crowdfunding de CaixaBank, presentarà dita plataforma que permet el mecentatge d’entitats des de diferents canals, juntament amb l’entitat ASNIMO que presentarà una pràctica d’èxit de la plataforma de crowdfunding de CaixaBank.

La formació es realitzarà l’11 de juny de 10 a 14h a la Dirección Territorial de CaixaBank, Sala Polivalente 1ª planta (Avenida Alexandre Rosselló, 40 , Palma) . Places limitades destinades a responsables d’entitats de voluntariat.

Inscripcions mitjança pàgina web de la PLAVIB: http://plataformavoluntariat.org/ca/formacio/formacio-en-crowdfunding-micromecenatge/

Informació

de les Entitats de la PLAVIB

El voluntariat de Càritas Mallorca participa en l’elaboració del III Pla Estratègic de l’entitat

Càritas Mallorca està dins el procés d’elaboració del seu III Pla Estratègic 2019-2023, un document per orientar l’acció social que desenvoluparà en els propers quatre anys en favor de les persones en situació de risc d’exclusió social.

Aquest procés s’inicià el passat 30 de març amb una trobada a Inca, on participaren 128 persones (voluntàries, professionals i participants de projectes). Per Càritas és important la participació del voluntariat en aquest procés i per això s’han programat diferents trobades on conèixer la seva opinió damunt quins són els reptes que ha d’afrontar Càritas als propers 4 anys.

Més informació aquí.

Voluntariat a Metges del Món a Mallorca o Eivissa

 

Metges del Món Illes Balears treballa amb col·lectius en situació d’exclusió social o en risc d’exclusió, entre els quals es troben persones usuàries de drogues en actiu (UDI , moltes dels quals viuen o han viscut (de forma puntual, temporal o permanent) el sensellarisme; tenim així mateix un gran impacte dins el treball amb persones en situació de prostitució, mutilació genital femenina, també tenim una part molt important de sensibilització i mobilització social.

A Eivissa treballem especialment amb persones en situació de prostitució i contra les vulneracions del dret a la sanitat universal.

Contacta’ns a Mallorca 971 20 43 59 / 638 530 250 o pel correu movilizacion.bale@medicosdelmundo.org

O a Eivissa 628 46 73 78 o pel correu ibiza@medicosdelmundo.org

Concierto benèfico a la Catedral de Projecte Home

 

El pasado 15 de abril celebró Projecte Home Balears el concierto benéfico anual de Pascua en la Catedral de Palma. Pudimos disfrutar del Réquiem de Mozart interpretado por la Sinfónica de les Illes Balears y el coro de la UIB junto con cuatro solistas internacionalmente conocidos. El concierto se celebró en Memoriam de D. Pere Serra. Como siempre acudió La Reina Doña Sofía con su hermana. Asistieron representantes de todas las Administraciones de la Isla encabezadas por la Presidenta del Govern. La Catedral estaba llena hasta la última silla. Tuvimos la ayuda imprescindible de un equipo de unos 30 voluntarios y voluntarias que apoyaron con la logística. Desde aquí agradecemos su gran ayuda!

Voluntariat social a residències i ambiental a platges del Voluntaris d’Eivissa

Voluntaris d’Eivissa, participa durant l’estiu col·laborant en les activitats que organitza “Un Mar de Possibilitats”, el programa social impulsado por el Club Náutico Ibiza, que se realiza en la platja de Talamanca d’Eivissa.Dintre de l’àmbit social, continuen durant l’estiu l’acompanyament de les persones majors, també participa col·laborant en les activitats que realitza les diferents Residències de l’illa d’Eivissa.

Per més informació a: info@voluntarisdeivissa.com

25è aniversari Sonrisa Médica


Des de Sonrisa Médica volem compartir amb tots vosaltres l’alegría que mos suposa haver arribat als 25 anys. Qui ho hagués dit aquell 28 de Gener de 1994, que arribaríem tan lluny i amb tanta força i ganes de continuar, al menys, 25 anys més. Per això, enguany celebrarem uns sèrie d’esdeveniments, ademés de la tradicional festa del “Día de Nassos” per Octubre, pels quals necessitarem la col·laboració de voluntaris per poder dur-ho tot a terme de la millor manera possible. Si voleu pasar-ho bé amb nosaltres i participar, podeu escriure a:

voluntariado@sonrisamedica.org

Arriba l’estiu a Naüm!

A partir de dia 1 de juliol comencem l’escola d’estiu. Les activitats es realitzen de dilluns a divendres de 9 a 14.30 i comptem amb infants de 4 a 15 anys. Volem convidar a qualsevol persona interessada en realitzar voluntariat, a col·laborar amb nosaltres i gaudir d’un estiu ple d’activitats i acció.

Vine a gaudir d’un estiu diferent!

Més informació de nosaltres: www.naumsonroca.es

Contacte: raco@naumsonroca.es (Noelia i Juan)

Voluntariat a Fundación Aldaba

La  Fundación Aldaba somos una entidad sin ánimo de lucro donde nos preocupamos por proteger y cuidar a los más vulnerables. Colabora con nosotros, en los programas de acción tutelar e infancia, en ofrecer un espacio de escucha activa, acompañamiento,  dar apoyo en talleres, eventos…. etc.

Página web de enlace: www.aldaba.ong

Informacions

de la Plataforma del Voluntariat

Sessió del Fòrum Balear de Voluntariat

Aquest 8 de maig es realitzà el darrer Fòrum Balear del Voluntariat d'aquesta legislatura. Es va fer memòria de les accions fetes durant el 2018 amb les comissions de legislació, visibilitat i premis. I es proposaren els reptes de futur amb el Pla d'Acció 2019-2020.

Presentació de la Memòria i Taula Rodona Voluntariat i Política

Es presentà la Memòria d'Activitats 2018 al CaixaForum de Palma donant compte de les accions i activitats fetes per l'entitat per part de la Comissió Executiva. Un 2018 del que destaquen l'augment de formacions específiques, d'assessories al voluntariat i d'inici d'accions de mesures de suport a les entitat, però sobretot amb la tasca de suport al procediment per l'aprovació de nova llei de Voluntariat.
A més, com els darrers anys, s'acompanya l'acte de la presentació amb una taula rodona, en aquest cas sobre voluntariat i política. Que comptà amb persones voluntàries que han tingut o tenen actualment responsabilitat política.
Participaren Aina Calvo, Sandra Fernández, Àlex Segura i Juanma Gómez, i tot i les diferències d'opció política, l'anhel de transformar, motor del voluntariat, ha estat un fet continuat en les seves trajectòries .
Copyright © Plataforma del Voluntariat
Avís legal

Vols canviar com rebs aquest butlletí?
Tu pots actualitzar les teves preferències o desubsciure't d'aquest butlletí
Amb el suport de: