Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears
Veure al navegador

Butlletí informatiu

Octubre - Novembre 2017

Activitats

de la Plataforma del Voluntariat

Qüestionari “Quina Llei de Voluntariat volem?”

 

Després de 19 anys amb la mateixa llei de voluntariat s’ha fet evident que cal una adaptació a la realitat que viu actualment la nostra societat en general i el voluntariat en particular..

És per això que des de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears, amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, llançam aquest primer qüestionari per tal que  pogueu fer les vostres aportacions per una llei real, adaptada i profitosa pel món del voluntariat.Podreu accedir al qüestionari, mitjançant el següent enllaç:

Quina llei de voluntariat volem?

Jornada de feina per entitats per la Nova Llei de voluntariat

La sessió dirigida a responsables d’entitats i de programes de voluntariat i a persones voluntàries es realitzarà de les 16 a les 18,30h, acabant amb un refrigeri i comiat, comptarà amb la ponència del professor Pablo Benlloch.

Gràcies a la seva experiència i coneixement del tercer sector i del món legislatiu podrà iniciar el debat/reflexió a tots els àmbits i nivells on el voluntariat esta present a la nostra comunitat.

El 4 de desembre de 16 a 18,30h a la Seu de la FELIB i per videoconferència a l’Ajuntament de Maó, al Palau de Congressos d’Eivissa i al Consell Insular de Formentera.

 

Us pregam que en cas d’assistir-hi confirmeu assistència enviant un correu a plavib@plataformavoluntariat.org

 

Carpa Informativa Dia Internacional del Voluntariat

A fi de difondre les activitats de voluntariat de les entitats de la PLAVIB i sensibilitzar envers l’acció voluntària el dimarts 5, posarem una carpa informativa als jardins de la Misericòrdia a Palma. Estau totes i tots convidats a informar-vos sobre les nostres activitat i les entitats que participen de la xarxa.

Inauguració Exposició “El Voluntariat, una Mirada Transformadora”

 

Juntament amb la carpa de la PLAVIB, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports inaugurarà el dia internacional del voluntariat, l’exposició de les fotografies que ha fet el guanyador d’aquest any del certamen de fotografia d’Art Jove, a les entitats que va venir. L’exposició serà inaugurada per part de la Consellera, Fanny Tur.

El 5 de desembre a  les 13 als Jardins de la Misericòrdia de Palma

 

 

Activitats

de les Entitats de la PLAVIB

Voluntariat a les noves entitats de la PLAVIB

 

El Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, la Fundació Pere Tarrés - MCECC- Mallorca i l’Asociación Española Contra el Cáncer són entitats que aquests darrers mesos han començat el seu treball en xarxa dins la PLAVIB, i podeu trobar els seus programes de voluntariat i molts més a l’apartat de Voluntariat a Entitats de la web de la PLAVIB

Voluntariat al taller de lectoescriptura d’Amadip-Esment

 

L’entitat Amadip-Esment cerca una persona voluntària per dur a terme el taller de lectoescriptura per persones amb baixa alfabetització. El voluntariat implica no únicament transmetre continguts educatius sinó establir vincles amb les persones participants. El voluntariat es realitza a la Llar Reina Sofia (c.Goya,3) els dilluns entre les 18 i 20h, poden triar en tot cas, una sola hora. Per més informació: acarreras@amadipesment.org

Mercadet solidari Mans Unides

El proper dia 3 de desembre Mans Unides realitzarà a Montuïri el Merc Art Solidari en el qual es podran adquirir diverses obres d’Art donades per poder cumplir amb el nostre projecte que tenim a Senegal.

Voluntariat a l’Associació de Voluntaris d’Eivissa

 

  • 1 i 2 de desembre en torns de matí i tarda - Gran Recollida d’Aliments als establiments de l’Illa

  • 9 de desembre de 15.30 a 18.30h - Cursa Patrimoni de la Humanitat a Eivissa

  • 16 de desembre de 11 a 20h - Mercat Solidari 2017 a Sant Antoni a Carpa al Passeig de les Fonts

  • 31 de desembre de 16 a 18h  - Pujada a la Catedral a Eivissa

A més, tots els dimarts i dimecres a la Residència Hospital Cas Serres amb les persones grans.

Per més informació a: info@voluntarisdeivissa.com

Informacions

de la Plataforma del Voluntariat

Formacions específiques d’octubre i novembre

Aquests passats mesos d’octubre i novembre hem oferit 4 formacions: Identitat de les Entitats a les Xarxes Social, Gestió de Grups, Educació Emocional i Igualtat de Génere, en total gairebé 50 persones formades específiques per seguir millorant l’acció voluntària que desenvolupen. Transformam formant!

La Plataforma del Voluntariat a l’Hotel d’Entitats

Ja estam instal·lats des dels primers dies d’octubre a l’Hotel d’Entitats de Palma, al carrer Felip II, 17, 3r pis, de dilluns a divendres de 10 a 14h, i dimarts a dijous de 16 a 20h. Estam treballant per fer d’aquest espai, un espai dinàmic i participatiu juntament amb l’Ajuntament de Palma i les entitats participants.

Informacions

de les entitats de la PLAVIB

Diada del Voluntari a Projecte Home Balears

El passat 18 de novembre es va celebrar a Projecte Home Balears la Diada del Voluntari amb una gran torrada. Entre voluntaris, familiars, terapeutes i participants del "Projecte" varen ser unes 170 persones. Ferem servir la gran torradora que van construir usuaris del "Projecte" fa un parell d'anys. A part de les varietats de carn, també havien preparat verdures procedents de la Comunitat Terapèutica Ses Sitjoles. Es repartiren diplomes als voluntaris que han col·laborat més de 10 anys, dels quals n’hiha que duen 28 anys amb l’entitat. També es repartí cinc premis a voluntaris que han destacat per alguna cosa especial aquest any.

 

Mater consolida el seu compromís amb el Voluntariat Tutelar              

El passat mes d’octubre es va celebrar a Bilbao la trobada de voluntaris de tutelars, unes 200 persones varen compartir experiències, entre elles tres de les voluntàries de Mater. Han explicat que ho van passar d’allò més bé compartint moments. A més, s’han volgut sumar a la campanya organitzada per la Fundació de Voluntariat Tutelar a escala nacional. Enguany fent èmfasi en la relació a llarg termini que comporta aquest Voluntariat i explicant històries molt boniques a les xarxes socials amb l’etiqueta #CompartiendoViaje. Estau atents als perfils de Mater.

Formació en Voluntariat i Igualtat de Gènere

Els dies 24 i 25 de novembre amb motiu del dia internacional contra la violència de gènere es realitzà una formació  a càrrec de Susana Vicente de Metges del Món Madrid, experta en gènere i metodologies participatives.

Al llarg de les sessions s’analitzaren de manera participativa i conjunta el sistema de gènere i sexe, els rols, estereotips i els comandaments de gènere, la socialització diferencial i mecanismes de socialització diferenciada, tot relacionat amb el sexisme i androcentrisme.

Entre totes es contruiren aquests conceptes, que durà l’entitat als instituts a través de dinàmiques amb el projecte Stop Violències.

Comencen el mes de gener, comptant amb 5 persones voluntàries i encara hi ha temps d'augmentar l'equip.

Dia de Nassos 2017

El passat 07 d’octubre Sonrisa Médica va organitzar el seu tradicional DIA DE NASSOS, que un any més va tenir lloc al Recinte Ferial de Santa Ponça.

Va ser una jornada inoblidable i meravellosa, plena de música, màgia i somriures, on nins i majors varen compartir la seva alegria amb els nostres pallassos, mags, artistes, cuiners i molts d’altres amics.

Els nostres estimats voluntaris ajudaren a aconseguir-ho amb la seva il·lusió, esforç i temps, per la qual cosa se’ls està immensament agraïts.

Fins l’any que ve, us hi esperen a tots!!!

 

Amb el voluntariat a Naüm es fa família!

 

Anar de voluntari/a a Naüm no és només col·laborar en les activitats que realitzen els horabaixes amb els infants...també intenten ser família i gaudir de moments lúdics fora del espai de Naüm. Per això el passat cap de setmana anaren de convivències a Can Arabí, gaudint d’un cap de setmana a la natura, que permeté conèixer-es més com a equip a través de diverses dinàmiques de grup i moltes rialles.

Així que us animen a formar part d’aquesta família!

Per contactar amb nosaltres: raco@naumsonroca.es

Copyright © Paltaforma del Voluntariat
Avís legal

Vols canviar com rebs aquest butlletí?
Tu pots actualitzar les teves preferències o desubsciure't d'aquest butlletí