Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears
Veure al navegador

Butlletí informatiu

MARÇ - ABRIL 2017

Activitats

de la Plataforma del Voluntariat

Presentació de la Memòria d’Activitats i Conferència APS

El proper 1 de juny la Plataforma del Voluntariat realitzarà la presentació de la Memòria d’Activitats 2016 juntament amb una conferència sobre Aprenentatge i Servei que realitzarà un expert en la temàtica. Aprenentage i Servei és un projecte educatiu i social alhora en què els participants aprenen a treballar en necessitats reals de l’entorn amb finalitat de millorar-ho. Per sabre més: Presentació APS

Creació de la Comissió de Legislació

El proper 30 de maig al Casal de La Calatrava de Palma es convocarà per la seva creació la Comissió de Legislació de la PLAVIB, amb la finalitat de debatre i fer propostes sobre la Llei de Voluntariat que volem, renovant una llei que després de 19 anys ha quedat desfassada.

Informacions

de les entitats de la PLAVIB

Aniversari Projecte Home Balears

Aquest any, el 31 d'agost, compleix Projecte Home Balears seu 30 aniversari. Volen que sigui una celebració, no només un dia, sinó que siguin diversos esdeveniments durant tot l'any. S’ha començat amb dos concerts, un a la Catedral de Palma i l'altre a les Coves del Drach.

El 10 d'abril s’escoltà el Rèquiem de Fauré a la Seu interpretat per l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears dirigida per D. Pablo Mielgo juntament amb la Coral Universitat sota el lideratge de D. Joan Company. La Seu estava totalment plena i es compta un any més amb la presència de la Reina Emèrita Dª Sofia en companyia de la seva germana.

El 21 d'abril es gaudí d'un altre concert benèfic a les Coves del Drach. En aquest preciós i únic entorn i amb l'aforament totalment ple, gaudiren de la música de dues corals: "Amics del Seminari Schola Cantorum" i "Coral Sant Miquel" de Campanet.

10é aniversari DIME

El passat dissabte 25 de febrer, DIME va celebrar el 10è aniversari de la seva creació. Un nombrós grup de voluntaris i convidats, reunits al Centre Carisa, van participar en una molt entranyable jornada de celebració. En el transcurs de l'acte, es van lliurar uns records als 10 voluntaris que estan a DIME des de la seva creació, es va retre homenatge als que ja els van deixar, i es va lliurar un regal a Xisca Fiol, en agraïment al seu bon fer durant molts anys . L'acte va finalitzar compartint un deliciós menú amb pastís i tot, amb el qual es va brindar per molts anys més de DIME.

30 anys de Telèfon de l’Esperança

El 4 de març el Telèfon de l'Esperança de les Illes Balears va celebrar el 30 aniversari. Es va fer un dinar commemoratiu al restaurant Hom del Projecte home. Després del dinar, Marià Gastalver, president de l'entitat, va fer un parlament fent memòria del 30 anys d'existència. Així mateix va aprofitar l'ocasió per agrair la presència a tots, fent palesa la necessitat d'humanitzar la Humanitat i aquesta és la tasca primordial que fa el Telèfon, de forma activa i respectuosa amb tota persona que es posa en contacte amb l’organització.
L'acte va comptar amb un sorteig benèfic amb premis cortesia d'entitats col·laborades.

L'entitat Naüm formant al voluntariat!

Des de Naüm han volgut enriquir al nostre voluntariat amb una formació realitzada amb l’associació Educaclown.

Durant aquest mes de març i abril el grup de voluntariat s’ha reunit al seu centre tots els divendres i durant dues hores han pogut treballar dinàmiques d’estimulació física, sensorial i afectiva que han ajudat tant a adquirir nous coneixements per després aplicar a les dinàmiques que es realitzen amb els infants com per millorar la cohesió i la integració del grup de voluntariat.

A través del joc,  l’expressió del cos  i del teatre gaudiren de bons moments i de moltes rialles. Va ser una experiència molt positiva per a tots i totes els que hi pogueren assistir a les sessions. I animar a totes les persones interessades a realitzar voluntariat amb infants a participar de l’associació!

Per més informació: www.naumsonroca.es i al correu de contacte: raco@naumsonroca.es

Properes participacions dels Voluntaris d’Eivissa

  • 13 de maig, Sortida anual al Mercat Medieval d’Eivissa amb les persones majors de les Residències.

  • 23 al 27 de maig, Bus a la Illa d’Eivissa per la Captació de Donats de Sang

I a més cada dijous al Hospital de Can Misses Captacions amb Donants de Sang i totes les setmanes a la Residència Cas Serres a Eivissa. Els interessats podeu contactar:info@voluntarisdeivissa.com

Intensos mesos de Voluntariat a Mater Misericordiae


Aquests darrers mesos han estat molt importants per la gent de Mater i els gairebé 50 voluntaris que hi ha en actiu ara mateix. Gràcies al seu suport tenen dos grups d’usuaris de viatge a Màlaga i Astúries on estan gaudint d’un oci inclusiu, un dels objectius de l’entitat. A més, durant els mesos de març i abril s’han celebrat 130 accions dirigides per voluntaris, com ara acompanyaments a sortides o tallers d’alfabetització, reciclatge de roba o arteràpia. Volen donar les gràcies i animar a tots aquells que vulguin ajudar a integrar socialment les persones amb altres capacitats.

Les informacions de Metges del Món

 

L'equip tècnic va participar a Setmana Saludable UIB presentant els materials preventius utilitzats en el projecte en el que treballem amb persones en situació de prostitució (Obrint Camins). Es van fer tallers insitu de preservatius femenins i altres materials.

El voluntari de Metges del Món a Grècia, Javier Arranz, va participar al programa de ràdio Ona Solidària, en el que s'està duent a terme una campanya de solidaritat amb les persones refugiades. Podeu escoltar la participació aquí: ONA SOLIDÀRIA

L'exposició Contrasts a la que Fran Zangari posa imatge a la realitat de Mallorca és la protagonista del reportatge d’ IB3TV en el qual va participar Alberto Gundín, Coordinador territorial y Xisco Peña, vocal d’inclusió, on ens van presentar el treball realitzat per Metges del món a les Balears, les línies de treball i les futures propostes. Podeu veure el reportatge fent click aquí.

El pròxim mes de Maig, els dies 30 i 31 tindran lloc a la UIB les I Jornades de Prostitució i Salut, s’impartiran de forma gratuïta, per mes informació. movilitzacio.bale@medicosdelmundo.org

© Plataforma Voluntariat 2017 
Avís legal

Vols canviar com rebs aquest butlletí?
Tu pots actualitzar les teves preferències o desubscriure't d'aquest butlletí