Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears
Veure al navegador

Butlletí informatiu

Estiu 2019

Activitats

de la Plataforma del Voluntariat

Formacions Bàsiques de Voluntariat - 2n semestre '19

Durant el segon semestre d’aquest any realitzarem noves formacions bàsiques de voluntariat. Aquesta formació serveix per definir i contextualitzar el voluntariat, entendre què és i què implica, quins drets i deures té, quins tipus hi ha, … .

Les formacions bàsiques de voluntariat, seran:

 • Maó (27 d’agost i 14 de novembre)

 • Eivissa (28 d’agost i 7 de novembre)

 • Sant Francesc Xavier (29 d’agost)

 • Palma (5 de setembre, 26 d’octubre i 17 de desembre)
   

 Més informació i la inscripció mitjançant el formulari, de la web de la PLAVIB .

 

Formacions Específiques per responsables d'entitats i per persones voluntàries


El proper mes de setembre i octubre es realitzaran formacions específiques per persones voluntàries i per responsables d'entitats sense ànim de lucre.
Estau atents a l'apartat de formacions de la nostra web ja que en els propers dies es publicarà la difusió i s'obriran les inscripcions. 

Concurs Fotogràfic
"Captura El Voluntariat"


Aquest any tornarem a realitzar el Concurs Fotogràfic "Captura el Voluntariat" en el marc de les activitats de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat. 

Perquè el concurs pugui ser el més participatiu possible en unes setmanes publicarem les bases del concurs a la pàgina web, però ja podeu preparar les càmeres i els mòbils, i acumular el talent per capturar el voluntariat.

Informació

de les Entitats de la PLAVIB

Ocio y vacaciones de verano en Amadip Esment

Ocio Verano (julio y agosto)

Apoyo a personas con discapacidad para disfrutar de su tiempo libre por las tardes de 17:00 a 20:00 horas de lunes a jueves (1 día semana máximo)
Conocer y compartir momentos a través de actividades de verano en grupos: ir al cine, picnic veraniego, terraceo, iniciativas artísticas,  …..
Edad: a partir de 16 años
No se requiere formación específica.


Vacaciones Verano (agosto)

 Acompañar a un grupo de personas con discapacidad intelectual durante una estancia de vacaciones de 4-9 días en Casa de Colonias en Mallorca.
El voluntariado permanecerá junto al grupo durante los 4-9 días que dure la estancia.
La función del voluntariado es prestar apoyo para la participación en actividades de ocio, facilitar las relaciones del grupo y fomentar habilidades para la autonomía.
Edad: a partir de 18 años
No se requiere formación específica. Durante el mes de julio se realizará una formación.

Voluntariat a l'estiu a Aproscom

 

Aproscom Fundació treballa per a millorar el benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual que volen avançar i conviure amb les mateixes condicions, oportunitats i drets que els altres. Els ajudam a ells i als seus familiars a sentir-se millor, avançar i agafar impuls cada dia gràcies a una atenció innovadora, individualitzada i constant.

Activitat del voluntariat: L'Entitat a l’estiu!!!!

 • Escola d’estiu al CEE Joan Mesquida: Dona suport a sortides, activitats d’esplai...
 • Residència i Centre de dia: Piscina lúdica, sortides a la platja, activitats d’estiu, suport a sortides entre setmana i cap de setmana...
 • Servei Ocupacional: Acompanyament a sortides i activitats esportives 
El voluntariat/perfil:
Cerquen persones que vulguin compartir temps i experiències amb nosaltres. La participació de persones voluntàries millora la qualitat de les accions que es desenvolupen a l'entitat. Per això, busquen persones dinàmiques, compromeses i flexibles que ens ajudin a donar major visibilitat a les persones amb qui feim feina.

Per fer de voluntari amb nosaltres necessitam saber què és el que et motiva a fer voluntariat i quina dedicació i compromís pots tenir amb nosaltres.
Si vols fer voluntariat a Aproscom Fundació, posa’t en contacte amb nosaltres i acorda una entrevista per informar-te!

 

Voluntariado en Dentistas Sobre Ruedas

En Dentistas Sobre Ruedas, el voluntariado constituye la principal fuerza de los proyectos:

¿Te apetece dirigir y coordinar el de sensibilización? Quieres dedicar parte de tu tiempo libre a una labor solidaria? Te gusta comunicar, organizar talleres, planificar acciones de promoción de la salud bucodental y liderar equipos…?

¡Te necesitan!

Si quieres ayudar a transformar los hábitos de salud bucodental de la sociedad balear y senegalesa ¡únete al proyecto Sonrisas Sobre Ruedas!

Visita la página web dentistassobreruedas.es o llama al 607 443 664 y te informaran detalladamente.

 

 

Concert a benefici de Projecte Home Balears

El próximo viernes 12 de julio es el último concierto “equilibrista emocional” de Pep Suasi a beneficio de Projecte Home Balears. Se hará en el Teatro Principal a las 20’00 horas. Es la clausura de estos conciertos que Suasi ha ido haciendo durante todo el año.

Todas las entradas valen 10 euros y se pueden comprar on line a: https://www.teatreprincipal.com/es/iframe/1/

Concert de Sarsuela a favor de Mans UnidesEl 27 d’abril va tenir lloc el Gran Concert de Sarsuela, a la Casa des Poble a Esporles, de la mà del duet Voicello, format per Carme Garí, soprano, i per Gabriel Fiol, Violoncel·lista. Guanyadors del Primer Premi Enderrock al Millor disc de Música Clàssica de Balears 2018, varen estar acompanyats de l’arpista Helena Garreta i de la seva professora de ball, la ballarina Raquel Viejo.
Dins el repertori varen començar per «Romance», amb l’arpa, i finalitzaren amb «Las Carceleras» (De la Zarzuela Las Hijas del Zebedeo), també hi va haver temes populars recollits per la col·lecció de Canciones Populares Españolas, com «Los cuatro Muleros» o bé també amb temes com «La Asturiana», de Manuel De Falla, de la col·lecció de Siete Canciones Populares Españolas, de 1914.

Campament d’estiu Mater Misericordiae

Nova acollida de Voluntariat a Metges del Món

L'entitat Metges del Món realitzarà l'acollida de noves persones voluntàries als següents programes que s'han de reforçar:
 • Obrint Camins: atenció a persones en situació de prostitució
 • Obrint Portes: atenció a persones sense llar
 • INRED: atenció a persones amb drogodependències
L'acollida serà la primera setmana de juliol de dilluns a divendres de 9 a 12 a la seu de Metges del Món. C/Ricard Anjerman, 1, si voleu més informació podeu contactar al correu movilizacion.bale@medicosdelmundo.org o al telèfon 638 530 250

Projecte Ludoteca Tangram de Fundación Aldaba

La Fundación Aldaba ha puesto en marcha un nuevo proyecto "LUDOTECA TANGRAM", donde niños/as tienen un espacio de juego, lectura, talleres,... con el fin de compartir con los demás un tiempo de disfrute y diversión, mientras esperan a sus padres en la recogida de alimentos, que proporciona Fundación Monti-sión solidaria.

Hazte voluntario de la Fundación Aldaba y colabora con nosotros en este proyecto, todos los jueves de la semana de 16 a 19h en Palma.
"EL JUEGO ES UN DERECHO DEL NIÑO"
                          www.aldaba.ong

Informacions

de la Plataforma del Voluntariat

 

Guies Vull fer Voluntariat i Feim Voluntariat

La Plataforma del Voluntariat ha realitzat dues guies, adaptades a la nova llei de voluntariat. La primera, Vull fer voluntariat, està dirigida a persones interessades en iniciar-se en el món del voluntariat i recull les passes per començar el voluntariat, qui pot fer voluntariat, els àmbits i tipus de voluntariat, els drets i deures, informació d’entitats de voluntariat,…

L’altra guia, Feim Voluntariat, està enfocada a entitats sense ànim de lucre que vulguin començar a establir programes de voluntariat com a forma de participació social dins les mateixes organitzacions. A la guia s’hi pot trobar, les passes per redactar un pla de voluntariat, els documents necessaris, el tipus de voluntariat que pot desenvolupar, drets i deures de les entitats,…

Les guies les podeu trobar picant als enllaços, que hi ha a continuació, en format digital o properament en paper a l’Espai d’Entitats Isabel Rosselló i Girart de Palma.

GUIA VULL FER VOLUNTARIAT   |   GUIA FEIM VOLUNTARIAT

Horari d'estiu a Palma

Copyright © Plataforma del Voluntariat
Avís legal

Vols canviar com rebs aquest butlletí?
Tu pots actualitzar les teves preferències o desubsciure't d'aquest butlletí
Amb el suport de: