Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears
Veure al navegador

Butlletí informatiu

Desembre 2017 - Gener 2018

Activitats

de la Plataforma del Voluntariat

Preparant l’esborrany de la nova llei de voluntariat

Seguim treballant per presentar un esborrany per la nova llei de voluntariat, que sigui útil, afavoreixi un voluntariat de qualitat i adaptada a la realitat. Per això, s’han realitzat trobades per analitzar les respostes al qüestionari “Quina llei de voluntariat volem?”, amb les entitats de la PLAVIB.

Posteriorment, es faran reunions de la comissió de legislació del Fòrum del Voluntariat i es trobarà per quarta vegada el Fòrum amb l’objectiu de la nova llei com a principal prioritat.

 

Formacions bàsiques de Voluntariat


Aquest primer mig any de 2018, ja tenim programes tres formacions bàsiques del voluntariat per realitzar a l’Hotel d’Entitats de Palma, els propers dies 15 de febrer, 14 d’abril i 14 de juny. Més informació i inscripcions a: http://plataformavoluntariat.org/ca/formacio/formacio-basica-del-voluntariat/

 

 

 

Curtmetratges d'Ètica al Voluntariat

La Comissió de Codi Ètic de la PLAVIB ha organitzat per aquest proper dijous 1 de febrer el visionat d'uns curtmetratges i vídeos que ens condueixin a un debat i reflexió envers a l'ètica en el voluntariat. L'activitat es realitzarà a l'Espai d'Entitats de Palma (Felip II, 17, 3r pis) a les 18h. 

Informació

de les Entitats de la PLAVIB

Espiral compleix 15 anys al teu costat

 

Aquest 2018, Espiral compleix 15 anys. L'entitat està preparant  un any ple d'activitats i accions per tal de celebrar el 15è aniversari. Des de l'espiral  agraeixen a totes les persones que han fet possible la seva tasca, a totes les families, entitats i administracions que hi han confiat. Des que s'inicià l'aventura a l'any 2003, s'han esforçat per no deixar mai de banda el nostre objectiu: treballar per la igualtat d'oportunitats per infants, joves i famílies.
Primer, treballant per un oci educatiu i de qualitat, i poc a poc incorporant nous programes i nous reptes, programes d'intervenció socioeducativa, gestió d'equipaments, programes de formació i d'orientació laboral, i fa molt poc iniciant un programa de inserció laboral.
Gràcies per tots els suports. 

Formació “Acollida al Voluntariat” AECC

 

 

 

T'agradaria ser voluntari de l'Associació Espanyola Contra el Càncer?

Inscriu-te a la propera formació "Acollida al Voluntariat" enviant un correu electrònic o whastapp amb el teu nom i edat al telèfon 636 259.248 o al correu tania.lopez@aecc.es

 

 

Voluntariat a l'Associació de Voluntaris d’Eivissa

DIME ajuda als Reis Mags a l’Hospital Joan March

 

El passat dissabte 6 de gener els pacients de l'hospital Joan March van rebre a uns convidats molt especials. Els Reis Mags d'Orient van compartir el matí amb personal, familiars i pacients repartint somriures, alegria i regals. Moltes gràcies ses majestats i feliç retorn a Orient!

Informacions

de la Plataforma del Voluntariat

Jornada de treball sobre la nova llei de Voluntariat

El passat 1 de desembre comptàrem amb dues trobades de feina, el matí per responsables polítics i tècnics de l’Administració i l’horabaixa per resposanbles d’entitats i voluntaris, amb la ponència del Pr. Pablo Benlloch, doctor en Dret, assessor de la Plataforma del Voluntariado de España i que participà en la redacció de l’actual llei estatal. A aquestes trobades organitzades per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i la PLAVIB, amb més de 50 participants, serviren per encetar els debats per l’adaptació de la nova llei de voluntariat i posar els focus en alguns temes rellevants.
Podeu veure l'exposició i el debat del matí al següent vídeo:

Activitats Dia Internacional del Voluntariat

Com cada any, el Dia Internacional del Voluntariat, és un dels dies de rellevància per l’entitat i aquest any amb més importància, per la situació de procés legislatiu en què ens trobam i perquè el mateix dia 5 de desembre, es va inaugurar l’exposició “El Voluntariat: Una Mirada Transformadora. Aquesta exposició realitzada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports en coordinació amb la Plataforma de Volutnariat, comptà amb les fotografies de Yago Soria, guanyador del certàment d’Art Jove de fotografia 2017, que va fer a entitats de voluntariat.

La inauguració es va fer als jardins de la Misericòrdia de Palma, juntament amb la carpa informativa de la Plataforma del Voluntariat, on persones interessades i persones voluntàries de les nostres entitats vengueren a participar de la celebració, podent a més, emplenar el qüestionari sobre la nova llei, fer-se una foto amb el material de la campanya #LaFórmulaDelVoluntariat, informar-se les entitats de voluntariat o simplement prendre un cafè compartint la companyia d’altres voluntaris.

Campanya #LaFórmulaDelVoluntariat Dia Internacional del Voluntariat

Aprofitant el Dia Internacional de Voluntariat, la Plataforma del Voluntariat realitzà la campanya #LaFórmulaDelVoluntariat, en la què cada persona voluntariar, personal de les entitats membres i altres persones relaciones amb el voluntariat, podien participar fent-se una fotografia per penjar-la a xarxes socials aportant quin és el component essencial pel voluntariat. La campanya tengué un gran ressò amb nombroses i valuoses participacions de tots els àmbits, i ajudà una vegada més a posar en valor l’acció del voluntariat.

Calendaris de la PLAVIB

Seguint amb la intenció de transmetre els valors i sensibilitzar envers del voluntariat, per aquest any 2018 la PLAVIB realitzà un calendari on s’hi troben algunes de les fotografies de l’exposició “El Voluntariat: Una Mirada Transformadora” d’en Yago Soria i les d’en Josep Valls que col·laborà amb la Plataforma fent unes fotografies excepcionals d’algunes de les entitats.

Recordatori programes de voluntariat

L’inici de l’any és època de nous propòsits, si entre ells hi ha el de transformat la teva realitat propera, estàs de sort! Al següent enllaç podràs trobar més de 100 programes de voluntariat als què participar: http://plataformavoluntariat.org/ca/voluntariat-entitats/

Copyright © Plataforma del Voluntariat
Avís legal

Vols canviar com rebs aquest butlletí?
Tu pots actualitzar les teves preferències o desubsciure't d'aquest butlletí