Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears
Veure al navegador

Butlletí informatiu

MAIG - JUNY 2017

Activitats

de la Plataforma del Voluntariat

Projecte Feim Xarxa Feim Voluntariat

Des de la Plataforma del Voluntariat de les Illes, es realitzaran una sèrie de Tertúlies-Cafè Dinamitzat amb els què es pretén enfortir la xarxa d’entitats de voluntariat en els diferents territoris de l’illa de Mallorca.

En aquestes xerrades en les quals es convidaran persones voluntàries, responsables d’entitats de voluntariat i responsables polítics municipals es parlarà sobre què entenem pel voluntariat, els plans de municipals de voluntariat, els programes de voluntariat a les entitats, el compromís del voluntariat,…

La propera d’aquestes trobades es farà el 6 de juliol a les 18h al Casal de Cultura d’Inca (veure mapa).

Les inscripcions es realitzaran mitjançant el següent formulari: FORMULARI INSCRIPCIÓ

Formacions bàsiques

Oferim noves dates per realitzar la formació bàsica de voluntariat, per nous voluntaris i de persones interessades en el voluntariat, al Casal de la Calatrava de Palma. Aquesta formació serveix per definir i contextualitzar el voluntariat, entendre què és i què implica, quins drets i deures té, quins tipus hi ha,…

  • Dijous 27 de juliol – 16 a 20h
  • Dijous 28 de setembre – 16 a 20h
  • Dissabte 25 de novembre – 10 a 14h
Podeu realitzar la inscripció mitjançant el formulari, que trobareu a l’apartat de Formació d’aquesta web.

 

Voluntariat a l’estiu

Ni la calor pot amb les ganes de seguir transformant! Per això les nostres entitats obren programes de voluntariat concrets durant aquest estiu.

Podreu veure al següent document aquestes accions de voluntariat: VOLUNTARIAT A L’ESTIU

Memòria d’activitats

L’1 de juny la Plataforma del Voluntariat presentà, al Centre Social Flassaders de Palma, la memòria d’activitats de l’any 2016, el desé aniversari de l’entitat. L’acte compta amb la presentació per part de la Comissió d’Executiva de les dades i les activitats del passat any, per posteriorment realitzar-se una conferència sobre Aprenentatge i Servei, per part de Rocío Yebra, experta d’APS i per Berta Paz, del grup promotor d’APS Illes Balears - UIB.

L’acte comptà amb la participació de representats d’entitats membres i representants polítics com Fanny Tur, Consellera de Cultura, Participació i Esports; Manel Santana, Director General de Participació i Memòria Democràtica; Joan Ferrà, director d’IB-Jove; Jesús Jurado, Vicepresident del Consell de Mallorca i Jaume Alzamora, Director General de Participació del Consell de Mallorca.

Podeu llegir la memòria al següent enllaç: Memòria d'Activitats 2016

Informacions

de les entitats de la PLAVIB

A Naüm arriba l’estiu!

A partir de dia 28 de juny començam l’escola d’estiu!

On infants, voluntaris/es, monitors/es i educadors/es gaudiran d’un estiu ple d’activitats i acció. Així que volem convidar a qualsevol persona interessada en realitzar voluntariat a col·laborar a la nostra escola d’estiu!!
Les activitats es realitzen de dilluns a divendres de 9 a 14.30 i comptam amb infants de 4 a 15 anys.

Vine a gaudir d’un estiu diferent! Més informació de nosaltres:
www.naumsonroca.es
Contacte: raco@naumsonroca.es (Silvia)

Formació del voluntariat a Telèfon de l’Esperança

Com cada any el TELÈFON DE L’ESPERANÇA organitza els cursos de formació de desenvolupament personal i formació del voluntariat, amb l’objectiu d’augmentar la salut emocional i adquirir aprenentatges bàsics que ens ajudin a millorar la relació amb nosaltres mateixos i amb els demés.
El primer d’aquests cursos és el de CONÈIXER-SE PER CRÉIXER. Els continguts que es tracten estan dirigits a aprofundir en les tècniques i recursos personals que afavoreixen el propi desenvolupament personal i la possibilitat d’ajudar a altres persones.
El curs inclou: una primera reunió informativa, un cap de setmana en règim intern i 10-12 sessions de seguiment setmanals de dues hores.
Per més informació cridau al telèfon 971461112 o per email palma@telefonodelaesperanza.org

Memorias de Tomeu Català, Presidente de Projecte Home Balears

El Obispo de Mallorca D. Sebastián Taltavull, presentó el pasado viernes 16 de junio las memorias de nuestro Presidente Tomeu Català en el Centro Cultural Sa Nostra. Acudieron personas de todos los ámbitos de nuestra sociedad mallorquina. El libro se llama: “Bartomeu Català, un Projecte d’Home de fe” y lo ha escrito su amigo Gabriel Pérez. A través de más de 50 entrevistas podemos conocer la vida de servicio y dedicación a los demás de Tomeu. Son vivencias desde su infancia y su labor de ayuda a miles de personas para poder salir de las drogodependencias.

Formación Continuada de Voluntarios a DIME

El sábado 10 de junio, se desarrolló una nueva sesión de formación de entre las programadas para el año en curso: 2017
En esta ocasión el psicólogo Chema Solera, voluntario de DIME (Hospital Joan March), impartió un excelente taller de trabajo sobre “Inteligencia emocional aplicada” a nuestro cometido hospitalario, que fue muy interesante y participativa por un amplio número de voluntarios que asistieron a la sesión.

Trobada de voluntariat a Càritas

El divendres dia 16 de juny, al capvespre, ens trobarem a Binissalem (Ca'n Gelabert) un grup nombrós de persones voluntàries dels diferents grups de Càritas (parròquies, projectes, ...).
Sempre és agradable acabar el curs compartint una estona, més encara quan el motiu de la trobada és la presentació de la Memòria de Càritas Mallorca 2016: "Sempre al costat de les persones" .
Enguany comptàrem, a més, amb amb la presència de n' Eduard Sala (Cap de l' Àrea d'Acció Social de Càritas Barcelona, coach i formador), que ens va convidar a reflexionar en algunes qüestions tals com: retrobar el Nord. Fem o som?. Re-enamorar-se o morir. Per què canviar, i fer-ho junts: ens va en la vida.
Com no podia ser d'una altra manera, acabàrem sopant junts del que entre tots aportàrem. Bon estiu per a tothom!.

Recurso Can Neftalí de Fundación Aldaba

En el Programa de emancipación, se encuentra el recurso CAN NEFTALÍ, un piso de acompañamiento hacia la vida adulta para jóvenes de 18 a 25 años. En CAN NEFTALÍ, se realizan diversas actividades socioeducativas donde los/as jóvenes participan invirtiendo su tiempo en aprender y vivir experiencias interesantes. Un ejemplo de ellos son la actividad de la visita al Museo de Mallorca, donde los/as jóvenes disfrutaron de contemplar varias obras de arte que expresan el momento de la época en las Islas, se mostraron curiosos y receptivos a las explicaciones. Otra salida de agrado para los/as jóvenes es disfrutar de un día de playa, ya que nuestro entorno privilegiado hace que podamos disfrutar de calas y playas paradisíacas donde los/as jóvenes se relajan, disfrutan de nadar y tomar el sol acompañados de los profesionales del recurso facilitando compartir momentos lúdicos y nutrientes.
Facebook @fundacion.aldaba
Twitter @FundacionAldaba

Ciber-voluntariat a Sonrisa Médica

Et fa ganes formar part de la família de Sonrisa Médica i ajudar en la seva tasca de fer arribar unes rialles als nins hospitalitzats?..
Vols fer Voluntariat?
Aquesta associació de Pallassos d’Hospital necessita ajuda en el disseny puntual dels cartells de promoció per la seva activitat de sensibilització i captació de recursos. Si tens coneixements de Photoshop i una mica de temps lliure des de casa, i en l’horari que millor et convingui, els pots ajudar molt a seguir endavant amb aquest projecte tan engrescador.
Per més informació podeu consultar amb Sonrisa Médica a info@sonrisamedica.org o cridar al 971 28 41 06.
Ja us hi esperen!

Celebram el final de la temporada amb esportistes i voluntaris de Mater

El 17 de juny vam retre homenatge a les voluntàries i voluntaris que han dedicat el seu temps als usuaris i usuàries de Mater, sobretot en l’àmbit esportiu. A l’acte, celebrat a la discoteca Urbn Music Club, hi van assistir unes dues-centes persones i vam aprofitar per repartir obsequis preparats des del Centre Ocupacional a tot l’equip de Voluntariat. En el mes de Maig han estat 50 les persones voluntàries que han donat Suport a 92 accions diferents. Gràcies!

Peu de foto: Esportistes i voluntàries juntament amb Milós Bord, responsable de Voluntariat, i marcelo, entrenador de l’equip de futbol

outline-light-facebook-48.png
outline-light-twitter-48.png
outline-light-link-48.png
outline-light-forwardtofriend-48.png
Copyright © Paltaforma del Voluntariat
Avís legal

Vols canviar com rebs aquest butlletí?
Tu pots actualitzar les teves preferències o desubsciure't d'aquest butlletí






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*