LOGO PLATAFORMA

Butlletí informatiu

plataforma del voluntariat de les illes balears

GENER 2017

SECCIÓ: ACTIVITATS DE LA PLATAFORMA DEL VOLUNTARIAT

Dia Internacional del Voluntariat

Un any més, el 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat la PLAVIB i les seves entitats surten a celebrar tant marcada data. A més, en aquesta ocasió la celebració era doble ja que la Plataforma del Voluntariat feia 10 anys d’activitat pel i en el voluntariat.

No va faltar per tant un gran pastís que voluntaris de les entitats i altres amics i amigues, varen decorar amb bons desitjos. Concloent ja la celebració la Coral de Projecte Home Balears, com ja ve essent tradició ens oferí un bon repertori de les seves cançons.

Declaració Institucional de Suport al Voluntariat


El passat 7 de desembre, també commemorant el Dia Internacional del Voluntariat es llegí, a proposta de la PLAVIB, una declaració institucional del Parlament de les Illes Balears en suport al voluntariat. Fou un acte per posar en valor l’acció voluntària, però també es remarcà en el compromís de l’Administració per donar impuls a les persones voluntàries i a les entitats de voluntariat. Podeu llegir la declaració al següent enllaç: Declaració Institucional

Activitats d’Ètica al Voluntariat

La Comissió de Codi Ètic, organitzà l’1 de de desembre, una activitat centrada en l’Ètica al Voluntariat. Va ser una activitat amb un caire original, ja que tot va estar centrada en les pomes, la seva tipologia, que s’hi pot fer… tota una demostració d’enginy voluntari! Els participants reflexionaren sobre allò que implica una actitud ètica com a voluntaris i com a part d’una entitat.


Formacions de Voluntariat 2017

Amb el nou any, reprenem un dels eixos de la PLAVIB com és la formació de les persones voluntàries i interessades.

Per això, de forma bimensual es realitzaran Formacions Bàsiques del Voluntariat.
  • 2 de febrer
  • 18 de març
  • 25 de maig
A més, després del taller d’Educació Emocional que tant d’èxit va tenir a les darreres Jornades del Voluntariat, el proper 23 de febrer, realitzarem una Formació Específica en Educació Emocional al Voluntariat, amb l’objectiu que els participants a la formació tenguin coneixement de la importància de les emocions en l’educació en tots el col·lectius, des de la infància a la maduresa i que incoporin eines pel que fa a l’educació emocional en el seu voluntariat.

Us podeu inscriure a aquestes formacions a l’apartat de Formacions de la web de la PLAVIB


SECCIÓ: INFORMACIONS DE LES ENTITATS DE LA PLAVIB

Si us interessa realitzar voluntariat en algun dels següents programes de les nostres entitats podeu posar-vos en contacte amb la secretaria de la PLAVIB mitjançant el correu plavib@plataformavoluntariat.org o el telèfon 9001029797

Reunió de voluntaris de la Comunitat Terapèutica Ses Sitjoles

El 21 de desembre Projecte Home Balears va celebrar el 29 aniversari de la comunitat terapèutica Ses Sitjoles de Campos. Va ser una celebració amb moltes emocions i records.

Després de la celebració es va aprofitar per fer una reunió amb els voluntaris que havien acudit a l'aniversari. Així es pogué fer una revisió de l'any i a més, felicitar les festes.

Voluntariat amb infants i joves al Projecte Naüm


Vols començar l’any realitzant un voluntariat????

Des de el projecte Socioeducatiu Naüm ens animen a col·laborar amb l’entitat realitzant voluntariat. Són una entitat que realitza activitats d’horabaixa amb infants de 4 a 15 anys.

Contant amb 2 tipus d’activitats:
- Dilluns i dimecres de 16.30 a 18.30 realitzam reforç escolar.
- Dimarts i dijous de 17 a 19 realitzam activitats d’oci educatives.

Per més informació podeu consultar la web naumsonroca.es, podeu escriure al correu raco@naumsonroca.es o cridar al 971783019.

Ja us hi esperen!

Activitats de Càritas per Nadal


Aquest desembre molts de grups de voluntaris de Càritas de part forana s’han mobilitzat i han participat a fires nadalenques. Per donar a conèixer els productes que es realitzen als tallers d’inserció.

Per als participants dels tallers és molt gratificant veure com es valora el que ells treballen: allò que s’exposa a la fira i que es posa a la venda “té qualque cosa d’ells mateixos”.

Les juguetes recuperades, capses de paper reciclat, capçanes, … són alguns dels productes que tenen més acollida. A més de donar visibilitat al projectes concrets, la participació a les fires permet fer una tasca de difusió i sensibilització en el tema de l’economia social i solidària.

SECCIÓ: INFORMACIONS DE LA PLAVIB

Quina formació vols?

Començam l'any amb nous propòsits i en millorar en el voluntariat que feim o que volem fer. Per això us demanam.... QUINA FORMACIÓ DE VOLUNTARIAT VOLS? Per contestar a aquesta pregunta, contesta l’enquesta que trobareu a l’enllaç i nosaltres adaptarem l'oferta de formacions a les vostres necessitats.

ENQUESTA QUINA FORMACIÓ DE VOLUNTARIAT VOLS?

Renovació de la cessió del Casal de la Calatrava

Per segon any hem renovat la cessió del Casal de Barri de la Calatrava amb l’Ajuntament de Palma. Agrair la confiança per mantenir aquest punt de dinamització de l’acció voluntària, d’assessories a entitats i persones, de formacions de voluntariat i que serveix com a kilòmetre 0 del voluntariat.

Trobareu el Casal al carrer Blanquers, 1 de Palma, devora el Teatre Xesc Forteza, els dilluns, dimecres i dijous de 10 a 14h i dimarts i dijous de 16 a 20h.

Exposició d’entitats al Palma Arena


L’exposició de les entitat membres de la PLAVIB l’haureu pogut veure de dia 12 de desembre a 16 de gener al Palma Arena, devora el museu de l’esport, seu de Direcció General de Participació i Transparència i de la seva Conselleria. Difondre l’acció de les entitats és imprescindible per donar a conèixer l’acció voluntària a tota la societat i que els que no ho han fet encara, ho provin, perquè ser voluntari enganxa!

Logotip del ministèri logo conselleria transparència cultura i esports
© Plataforma Voluntariat 2016
Avís legal

Adreça electrònica: plavib@plataformavoluntariat.org

Telèfon: +34 650801026

Facebook
Twitter
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

La nostra adreça de correu és:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

donar-se de baixa d'aquesta llista    actualitzar preferències de la subscripció  

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*