LOGO PLATAFORMA

Butlletí informatiu

plataforma del voluntariat de les illes balears

MARÇ-ABRIL 2016

SECCIÓ: ACTIVITATS DE LA PLATAFORMA DEL VOLUNTARIAT

IL·LUSTRACIÓ REPRESENTACIÓ NINA VOLUNTÀRIA, A CÀRREC DE MELICOTÓ

Jornades de Voluntariat a les Illes

Els propers 14 de maig a Menorca i 28 de maig a Mallorca es celebraran les Jornades de Voluntariat a les Illes. Experiències Transformadores. On es pretén aprofundir en l’actual situació i en l’acció del voluntariat en situacions de crisis i, posar en comú bones pràctiques d’entitats cap a la transformació social a partir de la tasca dels voluntaris i voluntàries.

La Jornada a Eivissa s’haurà de posposar al 8 d’octubre per motius aliens a la PLAVIB.

CARTELL CAMPS VOLUNTARIAT INTERNACIONAL

Xerrada informativa Camps de Voluntariat Internacional

El proper 19 de maig a les 19.30h la Plataforma del Voluntariat conjuntament amb el Servei Civil Internacional oferirà una xerrada informativa sobre els Camps de Voluntariat Internacional.

Aquesta entitat ofereix recerca de camps de treball arreu del món amb una durada d'entre 10 i 30 dies, al llarg de l'any, a més d'altres tipus de voluntariat internacional de mitja i llarga durada. Podeu confirmar assistència a la pàgina web de la Plataforma.



Formacions de Voluntariat del mes de maig

Aquest mes de maig, es realitzarà la Formació, Voluntariat amb amb persones amb discapacitat, què he de saber? el 11 de maig de 16 a 20h i la Formació Bàsica del Voluntariat el 19 de maig a les 15.30h a 19h. Podreu trobar més informació a l’apartat de Formació de la web de la PLAVIB


SECCIÓ: INFORMACIONS DE LES ENTITATS DE LA PLAVIB

Si us interessa realitzar voluntariat en algun dels següents programes de les nostres entitats podeu posar-vos en contacte amb la secretaria de la PLAVIB mitjançant el correu plavib@plataformavoluntariat.org o el telèfon 9001029797

Voluntariat amb Fundació Aldaba a Eivissa

IMATGE VOLUNTARIS ALDABA
Des de Fundació Aldaba a Eivissa, ens ofereixen la participació en dues propostes per voluntaris i voluntàries: Necessiten voluntaris per desenvolupar activitats d’oci i temps lliure (excursions i esport) a la Residència Can Raspalls amb la freqüència a convenir amb els interessats.

També als centres residencials de Can Blai, Doña Sofia, Can Serres i Sa Serra, per acompanyament de les seves activitats de persones grans amb poca autonomia dins les residències.


Voluntariat a l’estiu amb Aproscom

LOGOTIP ENTITAT APROSCOM
Durant aquest estiu l’entitat Aproscom realitzarà dues activitats en les què necessiten voluntaris. La Escola d’Estiu amb infants, que es realitzarà al CEE Joan Mesquida de Manacor des de finals de juny a principis de setembre amb un horari de 9 a 14h on en voluntari participarà en activitats d´estiu amb persones amb discapacitat intel·lectual i acompanyament a sortides.

I l’Estada d´Estiu amb adults del Centre Ocupacional del 15 al 19 d’agost a l’alberg d’Hipocampo a Cales de Mallorca essent l’acció voluntària un acompanyament en estada d´oci a persones amb discapacitat intel·lectual. En ambdues activitats s’oferirà una formació prèvia pels voluntaris.

FOTO DE GRUP

PROJECTE HOME

El cap de setmana 16 i 17 d’abril tres voluntaris de Projecte Home Balears participaren al “X Trobada de Voluntaris del Mediterrani” que es celebrà a Múrcia amb el lema “La mar de voluntaris”.

Els voluntaris feren arribar un relat a la resta de l’entitat per donar a conèixer les activitats allà realitzades i les seves impressions positives.


GRAFFITTI

Escola d’Estiu amb Naüm

Des del Projecte Socioeducatiu Naüm ens animen a participar a la seva escola d’estiu. El seu projecte està ubicat a la barriada de Son Roca i durant els mesos de juliol i agost ens volen convidar a gaudir d’un estiu ple d’activitats i de noves experiències amb els infants de la barriada.

FOTOGRAFIA D'UN GRUP DE VOLUNTARIS DE CREU ROJA

Voluntariat a Creu Roja Marc d’Atenció a les Persones

Formació en tracta, impartida per un agent de la policia nacional de la UCRIF, ens va explicar el treball del seu departament, així com la realitat de les xarxes que operen a la nostra comunitat i com això afecta les persones amb les que treballem. També ens va orientar sobre la manera de procedir en les diverses situacions que ens podem així trobar,com la realitat que viuen les persones víctimes de tracta.

Voluntariat a Creu Roja Servei de Suport a les Necessitats Bàsiques

FOTOGRAFIA D'UN VOLUNTARI AJUDANT A UNA AL·LOTA
També Creu Roja, demana persones voluntàries pel Servei de Suport a les Necessitats Bàsiques. El voluntariat dintre aquest servei gestiona l’entrega d’ajudes econòmiques o alimentaries a demandants d’ajuda i fan una atenció social i valoració psicosocial per detectar altes necessitats a cobrir des de el projecte de suport psicològic.

Demanen tenir una dedicació d’un dia a la setmana, tres hores i tenir formació i/o experiència en l’àmbit social.

Campanya #Lánzate de Creu Roja

Creu Roja Espanyola engega una campanya per la captació de persones voluntàries i la sensibilització de l’acció voluntària, mitjançant sis vídeos, presentats als cinemes i a les xarxes socials, al voltant de l’experiència de voluntaris i voluntàries de l’entitat.

El primer d’aquests ha estat en Julián Fernández de Creu Roja Illes Balears i que ha estat un merescut representant de la delegació territorial balear de l’entitat.

Vídeo de la campanya #lánzate

CARTELL DEL CONCERT REALITZAT

30 anys de Telèfon de l’Esperança

Telèfon de l’Esperança està d’aniversari, l’entitat ja fa 30 anys que dóna ajuda emocional a tothom que cridi al seu telèfon 971 461 112. La darrera activitat que va fer dins el curs del 30é aniversari fou un concert de Cap Pela a favor de l’entitat.

El President de Telèfon de l’Esperança, Marià Gastalver, ha redactat un text per aquest aniversari que podeu llegir: Presentació 30é Aniversari

Subvencions Caixa Colonya

Un any més Caixa Colonya subvencionarà programes i accions DE 14 d’entitats membres de la PLAVIB. Un pic més agrair la confiança de Caixa Colonya a la PLAVIB i les seves entitats.

FOTOGRAFIA DE GRUP

SECCIÓ: INFORMACIONS DE LA PLAVIB

FOTOGRAFIA DE LA REUNIÓ

Nou Conveni CAIB

El passat febrer en Xavier Torrens, president de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears, es reuní amb el Director General de Participació i personal de la direcció general per tractar el nou conveni de la CAIB amb la Plataforma per la subvenció del Programa de col·laboració en matèria de Voluntariat.

Gràcies al suport de l’Administració de les Illes, continuam treballant pel voluntaris i voluntàries i les seves entitats.

FOTOGRAFIA DE LA REUNIÓ

Informació tasca comissió d’ètica

Els membres de la Comissió d’Ètica de la Plataforma del Voluntariat, segueixen amb les entrevistes amb responsables de voluntariat de diferents entitats.

Aquestes entrevistes ajudaran a conèixer l’actual estat de desenvolupament dels drets i deures dels voluntaris per ajudar a la millora de l’acció voluntària.

Els membres de la Comissió són voluntaris d’entitats de la PLAVIB que dediquen el seu temps a aquesta valuosa tasca, per contactar amb ells ho podeu fer presencialment els dies 7 de juny, 6 de setembre i 8 de novembre de 2016 a les 18.30h al Casal de Barri de la Calatrava o enviar un correu a comissioetica@plataformavoluntariat.org.

IMATGE D'UNES MANS PINTADES DE COLORINS

Registre de delinqüents sexuals

Totes les entitats i persones, professionals i voluntaris, que tinguin contacte habitual amb menors en el desenvolupament de la seva tasca necessitaran de la certificació de no estar condemnat de cap delicte d’agressió sexual, essent aquest un requisit legal.

L’acreditació tant es pot demanar via telemàtica amb el DNI Electrònic al web del Ministeri de Justícia, compresencialment o per correu postal a la Gerència Territorial per mitjà d’una sol·licitud formalitzada que es pot trobar la pròpia plana web.

SECCIÓ ALTRES INFORMACIONS DE COLUNTARIAT

Premis Estatals

Al BOE de 9 d’abril s’ha publicat la convocatòria dels Premis Estatals al Voluntariat Social per l’any 2016.

Les candidatures podran ser presentades per persones, entitats socials, públiques y privades. I podran ser premiades les persones i les entitats socials, així com els programes de les entitats públiques y els programes de col·laboració entre les entitats privades lucratives i les entitats socials.

Hi ha temps fins el proper 17 de maig.

Marca la X Solidària

Gràcies a les persones que el 2015 varen marcar la X Solidària més de 7 milions de persones han pogut ser ateses en programes de 470 entitats socials. Una any més demanam al fer la declaració de la renda, es marqui la casella d’activitats d’Interès Social, destinant un 0,7% dels impostos a programes amb finalitats socials sense cap cost cap al contribuent.

Veure vídeo


IMATGE PUBLICITÀRIA DE LA CAMPANYA

Logotip del ministèri
© Plataforma Voluntariat 2016
Avís legal

Adreça electrònica: plavib@plataformavoluntariat.org

Telèfon: +34 650801026

Facebook
Twitter

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*