LOGO PLATAFORMA

Butlletí informatiu

plataforma del voluntariat de les illes balears

GENER-FEBRER 2016


Programa de dinamització del voluntariat
al Casal de La Calatrava a Palma

La PLAVIB posam en marxa el programa de dinamització del voluntariat al Casal de Barri de La Calatrava, situat al carrer Blanquers, 1, baixos de Palma, devora el Teatre Municipal Xesc Forteza.

Podreu trobar un petit espai de consulta sobre temes de voluntariat ( plans de voluntariat, programes, tipus de voluntariat, legislació…), un servei d’assessoria a persones interessades en participar en programes de voluntariat i un espai d’assessoria a entitats en matèria de voluntariat.

L’horari és dilluns, dimecres i dijous de 10 a 14h, i dimarts i dijous de 16 a 20h.

Darrer taller als voluntaris de l’any 2015
de Projecte Home Balears

El passat dissabte 12 de desembre de 2015, Projecte Home impartí el darrer taller de l'any per als nostres voluntaris. Constà de dues parts, "Conceptes bàsic sobre drogues" i "El voluntari com a agent preventiu” Aquest taller fou impartit per Patxi Vega i la directora del programa "Casa Oberta" la primera part i l'altra part per Olga Olive i Pepa Aguiló. Els quatre van fer un treball magistral.

Van participar 32 voluntaris/es i que puntuaren amb la màxima puntuació el grau de satisfacció envers el curs. Alguns dels comentaris dels voluntaris van ser: "Aquest curs es considera necessari per a la formació específica de tot voluntari". "Jo crec que sempre s'aprèn, per a mi és un aprenentatge continu". "Un voluntari ben format és la millor eina de prevenció ".


Fotografia del taller del 2015 de Projecte Home

Cartell del concert

Concert a benefici de Projecte Home Balears

El proper 21 de març i a benefici del Projecte Home Balears s’organitza un concert per part de l’Orquesta Simfònica de les Illes Balears i la Coral Universitària.

Hi ha entrades per 10, 20 i 30€ i per aconseguir-les podeu cridar al telèfon 971.793.750 de 8 a 16 hores. o comprar-les per Ticketmaster.es



Carrera Underrunning i Festa Primavera
de Sonrisa Médica

Sonrisa Médica organitza la segona edició de la carrera Under-running Sonrisa Médica el 13 de març. Volen tornar a omplir els túnels de nassos vermells, arribant a més corredors. Apart d’animar-nos a participar-hi a difondre l’acta també necessites persones voluntàries per la zona de sortida, inscripcions, avituallament i l’arribada.

A més, l’entitat dels pallassos, prepara una gran Festa de Primavera a Port Adriano on haurà moltes activitats i gaudir de la companyia dels pallassos. Es farà el proper 20 de març entre les 11 i les 19h. Per aquesta data necessitaran voluntaris per la zona d’entrada.

Cartells de la carrera i la festa

cartell del nou pla de voluntariat d'espiral

Espiral estrena nou pla i material de voluntariat

L’entitat Espiral - prestadora de serveis a la infància i la joventut estrena nou material de captació de voluntaris.

A més han actualitzat i redefinit el seu pla de voluntariat. No dubteu en informar-vos!

Programa de voluntariat d’activitats per a Persones Majors a Eivissa

L’Associació de Voluntaris d’Eivissa des d’aquest febrer i fins a finals d’any realitzarà un programa de Voluntariat a l’Hospital residència assistica Cas Serres.

Els voluntaris i voluntàries realitzaran acompanyaments, dinamització d’activitats teatrals, manualitats, biblioteca,... i d’excursions i sortides del centre.


Voluntariat amb Fundació Aldaba a Eivissa

Fundació Aldaba, també a Eivissa, per una banda, necessiten voluntaris per desenvolupar activitats d’oci i temps lliure a la Residència Can Raspalls.
Les activitats es centrarien en excursions i esport pels usuaris de la residència. Per altra banda, un voluntariat d’acompanyament a les residències Can Blai, Doña Sofia, Can Serres i Sa Serra.

Formacions Metges del Món

Fotografia de la formació
Aquest mes Metges del Món ha realitzat dues formacions pels seus voluntaris: Formació 0 prostitució, que l’impartí la tècnica responsable del projecte SAYDE, acompanyada d'una voluntària de l'àrea,dirigida a persones que o bé estan interessades a col·laborar amb nosaltres com a voluntaris, o bé tenen interès en el nostre programa.

Es tractaren temes com les característiques , problemàtiques i situació actual de les persones en situació de prostitució, posicionaments i marcs teòrics sobre els que treballem en Mdm i una descripció de quina és la funció del voluntariat.

Formació en tracta, impartida per un agent de la policia nacional de la UCRIF, ens va explicar el treball del seu departament, així com la realitat de les xarxes que operen a la nostra comunitat i com això afecta les persones amb les que treballem. També ens va orientar sobre la manera de procedir en les diverses situacions que ens podem així trobar,com la realitat que viuen les persones víctimes de tracta.

Día Internacional de Tolerancia Cero
con la Mutilación Genital Femenina

Metges del Món organitzà el passat 6 de febrer, una activitat de concentració i taula informativa pel Dia Internacional de Tolerancia Zero amb la Mutilació Genital Femenina per recordar la importància de prevenir i sensibilitzar sobre aquesta causa.

Fotografia dels voluntaris a la Plaça d'Espanya

Cartell del concert de Cap Pela

Concert de Cap Pela a favor de Telèfon de l’Esperança

El 5 de març a les 20h al Club Nàutic de Palma es realitzarà el concert benèfic de Cap Pela, a favor del Telèfon de l’Esperança.

Les entrades/donatiu costen 15€ i la venda anticipada 12€, per més informació podeu contactar per correu a palma@telefonodelaesperanza.org
o al tf: 971 46 11 12.

Programa de Reducció d’Estrés
basat en l’Atenció Plena

Telèfon de l’Esperança organitza el 4t Curs de Reducció d’Estrés basat en l’Atenció Plena pels propers mesos d’abril i maig, impartit pel psiquiatra colaborador voluntari Mauro Harcía Toro.

El curs es realitzarà a la seu de Telèfon de l’Esperança (c. Miquel Marqués, 7, 1r, Palma) amb un cost de 120€ i 95€ pels voluntaris de l’entitat.

Les inscripcions i més informacions al telèfon 971461112 i al correu palma.telefonodelaesperanza.org.

Voluntariat d’horabaixa a Naüm

NAÜM SON ROCA
Al Projecte Socioeducatiu Naüm cerquen voluntaris pel programa de reforç escolar els dilluns i dimecres de 16.30 a 18.30h i pel programa d’activitats lúdiques els dimarts i dijous de 17 a 19h. Podreu triar dies i programa segons les vostres preferències.

Més informació al correu electrònic: raco@naumsonroca.es

Logotip del ministèri
© Plataforma Voluntariat 2014
Avís legal

Adreça electrònica: plavib@plataformavoluntariat.org

Telèfon: +34 650801026

Facebook
Twitter

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*