LOGO PLATAFORMA

Butlletí informatiu

(plataforma del voluntariat de les illes balears)

MAIG 2015

II Jornades autonòmiques del Voluntariat de les Illes Balears

Els passats 14, 21 i 28 de març hem duit a terme les II Jornades de Voluntariat a les Illes.

Un total de 114 persones voluntàries han participat d’aquest espai d’intercanvi i reflexió.

Son moltes les aportacions i suggeriments que hem pogut recollir, accions concretes, a curt i mig termini. Durant aquests dies, estam fent un recull on quedin reflectides totes les aportacions i en breu el presentarem.

Des d’aquí volem agrair la participació a totes les persones que heu fet possible aquestes jornades. A l’Estalvi Ètic dels clients de Caixa Colonya que han patrocinat l’activitat i a la Conselleria de Família i Serveis Socials que dona suport a les accions de la Plataforma en matèria de voluntariat mitjançant el conveni de col·laboració. També a la UIB per facilitar els espais.

Membres de la Comissió Executiva es reuneixen amb entitats d’Eivissa

El passat dissabte 21 membres de la Comissió Executiva de la Plataforma es varen reunir amb representants de diferents entitats de voluntariat d’Eivissa.

A la seu de l’ONCE d’Eivissa es varen reunir per xerrar de com funciona la Plataforma, com ens organitzem i els requisits per ser membres.
Esperam en breu tenir més entitats d’Eivissa a la nostra entitat.

Mujeres en Penumbra

El pasado 27 de abril se presentó en el Centro Cultural de Sa Nostra, el libro “Mujeres en Penumbra” escrito por la voluntaria de Projecte Home Gabi C. Preciados. Presentaron el libro el Presidente D. Tomeu Català y el catedrático D. Luis Gallego. Gabi, que es voluntaria de Projecte Home Balears desde hace 23 años, ha dedicado los últimos años a ayudar y acompañar a personas condenadas a prisión y que al mismo tiempo están haciendo un tratamiento del “Projecte”.

La autora relata la historia de cinco mujeres que estuvieron en la cárcel de Palma y de las cuales hoy, cuatro de ellas están en libertad.

Son historias reales, lo único que cambia son los nombres.

Citamos a Tomeu Català: “Las mujeres sufren doblemente, por ser adictas a las drogas, y además, por ser juzgadas mucho más que los hombres”. El libro se vende, en su totalidad, a beneficio de Projecte Home y se puede adquirir poniéndose en contacto con Projecte Home, C/ Oblates 23, La Vileta, teléfono: 971793750.

“20 anys mullant-nos per l’Esclerosis Múltiple”

L’Associació Balear d’Esclerosis Múltiple (ABDEM) considerem que el paper del voluntari és imprescindible durant la campanya del Mulla’t.

Al cap i la fi, son, per unes hores, la cara de l’Esclerosis Múltiple. El seu suport es fonamental.

Si vols participar en el Mulla’t per l’Esclerosis Múltiple el proper 12 de juliol com voluntari pots contactar al correu electrònic comunicacio@abdem.es o cridar directament al 678 90 94 51. Un cop tinguem les teves dades, ens posarem en contacte amb tu per concretar l’horari que més s’ajusti a la teva disponibilitat.
Et donarem informació sobre les funcions durant la diada:

- Preparar taula amb tot el material solidari i els documents informatius.
- Fomentar la participació de les persones del recinte: informar de la campanya i sobre l’Esclerosis Múltiple.
- Venda del material.
- Emplenar els diplomes i fer seguiment dels metres nedats i la participació.
- Donar feedback a la Seu Central del seguiment de la campanya
- I… passar-t’ho molt bé! Ah, i no oblidis nedar!

Premis Solidaris ONCE Illes Balears 2015

La Asociación de Personas con Necesidades Especiales de Eivissa y Formentera (APNEEF), el Grupo Serra, Montserrat Fuster, Fundación Deixalles i la Conselleria de Família i Serveis Socials son els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Illes Balears 2015.

Aquests guardons que lliura l’ONCE i que ja sumen la seva quarta edició, volen mitjançant ells mateixos, conscienciar a la societat i fomentar els valors de la normalització, la solidaritat i la integració donant exemple de les bones pràctiques realitzades, per empreses, institucions, administracions, mitjans de comunicació o persones, amb la finalitat que el seu exemple pugui augmentar.

NAÜM

És un projecte que té com objectiu principal donar suport als infants i joves de la barriada perquè es desenvolupin en tots els seus àmbits de la vida, incidint en la seva formació i integració acadèmica, social, i en el seu desenvolupament personal dins àmbits saludables a través de diferents accions.


el voluntariat que acudeix al nostre centre pot triar en quin programa vol participar, comptem amb 3 programes de treball amb:

- PROGRAMA DE RACÓ EDUCATIU, consisteix en donar un suport alsinfants amb la seva tasca escolar, es realitza els dilluns i dimecres de 16.30 a 18.30 h.

- PROGRAMA D’ACTIVITATS LÚDIQUES, consisteix en gaudir d’un espai d’oci saludable amb infants i joves, els dimarts i dijous de 17 a 19 h.

- ESCOLA D’ESTIU de dilluns a divendres de 9 a 14.30h els mesos de juliol i agost.

Propera formació Bàsica de Voluntariat

El proper divendres 12 de juny es desenvoluparà la propera formació bàsica de voluntariat de la Plataforma. De 16 a 20h a la seu de l’ONCE a Palma.

La formació va dirigida a totes les persones que han començat recentment a fer voluntariat a algun programa o aquelles persones que estan interessades en conèixer el món del voluntariat.

Inscripcions mitjançant formulari a l’apartat de formació de la plana web.

Transferències i canvis posturals

Data: 29 de Juny
Hora: de 16:30h. a les 18:00h.
Lloc: Seu d’ ABDEM (Associació Balear d’Esclerosi Múltiple)
Passeig de Marratxí 15, 07008 Palma
Termini d'inscripcions: fins 26 de juny

La linea 900 d’atenció al voluntariat canvia d’imatge

Aquesta linea gratuïta dona resposta a les diferents preguntes que persones interessades en voluntariat, entitats i administracions es formulen; on puc fer voluntariat? tenc 17 puc ser voluntari? som una associació que necessitam un model del compromis entre l’entitat i la persona voluntaria, el podeu facilitar??

A partir d’avui aquesta és la nova ferratina de la linea 900

© Plataforma Voluntariat 2014
Avís legal

Adreça electrònica: plavib@plataformavoluntariat.org

Telèfon: +34 650801026

Facebook
Twitter